ALERTA SANITÀRIA

Barcelona clausura el Bicing

El metro incrementarà l'oferta a primera hora per evitar les aglomeracions, sobretot a l'L-1 i l'L-5

La mobilitat privada cau gairebé a la meitat pel coronavirus a l'interior de la capital catalana

zentauroepp47618027 bicing190403182558

zentauroepp47618027 bicing190403182558

1
Es llegeix en minuts
El Periòdico

Era qüestió de temps que l’Ajuntament de Barcelona decidís clausurar el servei de Bicing. Perquè és una manera de contenir la mobilitat i perquè tot el que té a veure amb el ‘sharing’ és un focus més d’infecció. Si les mans són via habitual de contagi del Covid-19, no tenia sentit mantenir operativa una bicicleta pel manillar de la qual passen desenes de persones al dia. 

Notícies relacionades

El sistema ha quedat fora de servei a les 14 hores de dilluns, però els usuaris tenen fins a les 15 hores per anar tornant les màquines a les estacions repartides per tota la capital catalana. A aquella hora quedarà totalment interromput fins a nou avís. No està previst que succeeixi el mateix, ara per ara, amb el metro i el bus que gestiona TMB, que han experimentat una davallada de validacions d’entre el 75% i el 80%. A primera hora del matí, no obstant, tal com ha admès el consistori, s’han produït aglomeracions en el suburbà, sobretot a les línies 1 i 5, i està previst que dimarts s’ampliï l’oferta per evitar l’amuntegament de passatgers. 

Quant a la mobilitat en els accessos viaris a Barcelona, la reducció del nombre de vehicles ha sigut el matí de dilluns del 41,5%. A l’interior de la ciutat, la mobilitat privada ha caigut un 44,6%. I a les rondes, el 40%.