Collboni acusa Colau de pactar amb els independentistes a BCN i al Parlament

El líder del PSC a Barcelona reitera que votarà en contra dels pressupostos

L'alcaldessa afirma que els contactes amb ERC només són per a Barcelona

zentauroepp41596800 graf1706  barcelona  14 01 18  la alcaldesa de barcelona ada180114142152

zentauroepp41596800 graf1706 barcelona 14 01 18 la alcaldesa de barcelona ada180114142152 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts

El PSC ha reiterat aquest diumenge que no recolzarà els pròxims pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona i ha denunciat, igual que Ho ha fet Ciutadans (Cs), que l'alcaldessa Ada Colau planeja aconseguir els vots dels independentistes a la ciutat a canvi del suport dels comuns al ple del Parlament.

El president del grup del PSC a l'Ajuntament barceloní, Jaume Collboni, ha fet públic el rebuig de la seva formació a aprovar els comptes de la capital catalana durant la visita que ha fet a la festa dels Tres Tombs de Sant Andreu.

"No recolzarem els pressupostos del consistori perquè Ada Colau ha incomplert la primera condició que li vam plantejar i que era que no apugés el preu del transport públic a la ciutat", ha assegurat Collboni en declaracions als periodistes.

Segons Collboni, Colau "hauria pogut evitar la pujada" però "ha optat per portar-la a terme sense donar explicacions".

Collboni també ha retret a l'alcaldessa l'absència de voluntat de diàleg i ha denunciat que persegueixi buscar el suport de les formacions independentistes als comptes del consistori a canvi del suport dels comuns al Parlament.

"Els pressupostos de Barcelona no poden ser un cromo a canviar pel suport dels comuns al Parlament", ha subratllat.

Ciutadans, en la mateixa línia

La presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha assegurat que "els comuns i els independentistes fan un canvi de cromos entre els pressupostos municipals i la composició de la Mesa del Parlament".

Mejías, que també ha visitat la festa dels Tres Tombs, ha afirmat que el suposat canvi de cromos també és un "pagament de favors" per "la campanya dels comuns a favor de la DUI (declaració unilateral d'independència)".

Durant la seva visita a Sant Andreu, el president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha rebutjat, per la seva part, que existeixi aquest canvi de cromos.

Notícies relacionades

"Aquí no hi ha cromos, no intercanviem res de res. El que hi ha és una voluntat d'allargar la mà en l'àmbit institucional per afavorir l'estabilitat de la ciutat", ha dit.

En aquesta línia, ha subratllat que "Barcelona es mereix uns bons pressupostos" i ha demanat a Colau que negociï amb determinació.