ATEMPTAT A BARCELONA

Fer fotos o ajudar les víctimes: què fer davant un atemptat

Campanya a les xarxes socials per no difondre certes imatges

zentauroepp39725254 rambles bertran170818094031

zentauroepp39725254 rambles bertran170818094031

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

L'atac terrorista a Barcelona i Cambrils ha motivat la solidaritat a les xarxes socials amb les víctimes. Diversos 'hashtags' com #totssomBarcelona es van estendre per Twitter i aviat es va alçar la veu amb una crítica generalitzada: ¿per què hi havia tantes gravacions de víctimes per terra després de l'atac?

El debat sobre si era preferible documentar el moment amb un telèfon d'última generació o ajudar les víctimes aviat es va instal·lar a internet. "Si estic a punt de morir, no vull que em gravis, vull que et quedis amb mi, crec que ningú vol morir sol i menys així", resumia una usuària. 

El debat va calar aviat a les xarxes socials: què s'ha de fer davant una situació així:

Salvaguardar les operacions policials

Diverses xarxes socials han llançat una campanya per no difondre imatges que puguin destorbar l'acció policial. En el cas de Twitter, s'ha fet una crida per penjar imatges de gats en aquesta xarxa social, com va passar després de l'atemptat a Bèlgica el 2015, i després de la crida de la Policia Nacional de no difondre imatges o vídeos.

Notícies relacionades

"Per respecte a les víctimes i a les seves famílies, per favor, NO comparteixis imatges de ferits en l'atropellament de #Rambles de Barcelona", afirmava la Policia al seu compte oficial de Twitter.

Facebook i Instagram també han secundat la iniciativa i a les dues xarxes socials els usuaris estan compartint imatges sense cap relació amb la tragèdia amb el 'hashtag' #barcelona o #rambles.