LA DENÚNCIA

Koeman: «¿Per què només hi ha VAR contra el Barça?»

«Per a mi no és penal. Tant de bo em puguin explicar un dia el tema del VAR a Espanya», admet el tècnic del Barça

marcosl55569058 barcelona   24 10 2020  deportes              mart nez munue201024211040

marcosl55569058 barcelona 24 10 2020 deportes mart nez munue201024211040 / JORDI COTRINA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López

Acabat el clàssic, Ronald Koeman no es va colar al túnel dels vestidors. Va decidir esperar a la banda. Allà, el tècnic va anar saludant, un a un, tots els seus jugadors, abatuts per la derrota en el clàssic. Ni llavors va voler anar-se’n l’entrenador. Va estendre la mà els futbolistes del Madrid, fonent-se en una còmplice abraçada amb Sergio Ramos, el capità blanc. Però tampoc se’n va anar Koeman. Encara quedava algú per colar-se a les entranyes d’un desèrtic estadi. Era Juan Martínez Munuera, el col·legiat alacantí, ascendit a Primera fa set anys, i que debutava en un clàssic.

«Tant de bo em puguin explicar un dia el tema del VAR a Espanya» (Koeman)

Llavors, el tècnic del Barça va detenir l’àrbitre. Tenia una cosa per dir-li. Va repetir l’escena de la setmana passada. Llavors, va ser amb Bordalás, el tècnic del Getafe, a qui li va recriminar que Nyom l’hagués insultat. Dissabte, en canvi, volia dir-li tot el que pensava de Martínez Munuera, el mateix col·legiat que no va xiular un clar penal sobre De Jong a San Mamés. «Per a mi, no és penal. Li ho he dit a l’àrbitre», va explicar després l’entrenador, dolgut perquè està veient coses que no li agraden gens. Per això, va voler esperar-lo.

L’àrbitre del VAR

Martínez Munuera, que no havia xiulat la pena màxima al camp, va acudir a la pantalla, impulsat pel consell de José María Sánchez Martínez, el col·legiat del VAR. El que, realment, va prendre la decisió. «Tant de bo em puguin explicar un dia el tema del VAR a Espanya. Portem cinc jornades i només ha entrat en contra del Barça», va denunciar el tècnic. «Mai ha entrat en la jugada de penal de Messi contra el Sevilla ni en les dues faltes que per a mi eren targeta vermella a Getafe», va assegurar després recitant de memòria totes les decisions que, segons la seva opinió, han perjudicat el Barça.

»¡Sempre igual! ¡Sempre igual!, Ramos l’agafa primer», es va escoltar dir als jugadors blaugrana a la gespa

Fins que va acabar Koeman amb la pregunta que defineix tota la seva indignació. «¿Per què només hi ha VAR contra el Barça?», es va qüestionar. I és el que va preguntar al propi col·legiat. Una cosa que ja havia succeït sobre la gespa del Camp Nou com van captar els micròfons d’ambient aprofitant el silenci que l’inundava. »¡Sempre igual! ¡Sempre igual!», cridaven els jugadors, tot i que no es podien identificar els autors.

»¡Ramos l’agafa primer, Ramos l’agafa abans!», bramaven els futbolistes de l’equip de Koeman després de comprovar que Martínez Munuera  tornava de la seva visita a la pantalla que hi havia entre els dos tècnics amb la decisió de xiular penal. Una mesura que va canviar el paisatge del partit.

Tuits de precampanya

Una mesura que va agitar primer els jugadors sobre el camp, després Koeman, una vegada acabat el clàssic, i va activar, alhora, el dit fàcil d’algun directiu del Barça a Twitter. «Això és un puto escàndol!!! Munuera, te’n pots anar a cagar...», va escriure ahir un indignat Xavi Vilajoana, responsable del futbol base blaugrana i femení, disposat a acudir a les pròximes eleccions. Es va escalfar tant que després va haver de demanar disculpes.

«Reconec que en calent no he utilitzat les paraules més adequades, així que demano disculpes si algú s’ha pogut sentir ofès», va assegurar en el seu següent missatge l’encara directiu de Bartomeu, recordant que «malgrat això, continua sent escandalós: Lenglet ‘agafa’ de la samarreta instintivament quan rep l’empenta i en cap cas provoca penal. Qui ha jugat a futbol ho sap», va remarcar després d’haver esborrat el seu primer i incendiari tuit.

Però no va ser l’únic precandidat que es va queixar de Martínez Munuera. «Escàndol! El VAR ha d’ajudar a interpretar el que passa al camp. I veient la jugada sencera és evident que això mai és penal», va escriure Víctor Font, un dels grans favorits en els pròxims comicis per elegir el nou president del Barça.

«Bona feina, Munuera»

«Un arbitratge molt professional. Bona feina Munuera», va escriure Toni Freixa, un altre dels precandidats, que després va ampliar el seu pensament a les xarxes socials: «Les comparacions són odioses. Cal guanyar la Lliga amb 17 punts d’avantatge. Si no, no arribem», va afegir després, mentre Koeman continuava donant-li voltes a la jugada que, segons la seva opinió, va decidir el clàssic.

«Primer és falta de Ramos a Lenglet, ja que l’empeny. Llavors Lenglet l’agafa, però no suficient per ser penal» (Koeman)

Notícies relacionades

«Primer és falta de Ramos a Lenglet, ja que l’empeny. Llavors Lenglet l’agafa, però no suficient per ser penal. Agafades així n’hi ha en totes les jugades a les àrees», va dir el tècnic, recordant que «si t’estiren de la samarreta cap endavant, caus cap endavant, no cap enrere».

Va començar valent Koeman posant de titular Pedri al costat d’Ansu Fati, dos nens de 17 anys, a l’onze. I va acabar reaccionant massa tard en els canvis (en va fer quatre en els 10 minuts finals) blasfemant del VAR.