partit de Champions

La Guàrdia Urbana deté cinc persones després d'una baralla entre aficionats del Lió i del Barça

Els incidents han passat a les 16.40 hores a l'altura de l'avinguda Madrid i la rambla Badal

Cinc seguidors més de l'equip francès han sigut agredits amb gas pebre i un d'ells ha sigut traslladat a l'Hospital Sagrat Cor després de ser ferit al cap

f19b63e2-29b1-4237-8edf-697941654a08-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquest dimecres cinc persones, aficionades de l’Olympique de Lió (OL) i del FC Barcelona, que han resultat ferides després d’una baralla multitudinària al districte de Sants de la capital catalana, segons han confirmat a Efe fonts policials.

La baralla ha tingut lloc cap a les 16.40 hores d’aquesta tarda a l’altura de l’avinguda Madrid i la rambla Badal de Barcelona, en el marc de la concentració de grups ultres de l’OL i del Barça, hores abans del partit que enfrontarà els dos equips en la tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions. Segons la Guàrdia Urbana, els cinc detinguts estant sent atesos en centres sanitaris, ja que pateixen ferides de diversa consideració, i després passaran a mans dels Mossos d’Esquadra.

Cinc ferits amb gas pebre

A més, segons ha avançat la cadena SER Catalunya, cinc aficionats de l’equip francès han sigut agredits amb gas pebre a l’avinguda de Madrid de Barcelona i un d’ells ha sigut traslladat a l’Hospital Sagrat Cor després de ser ferit al cap.

Uns 4.500 seguidors de l’OL, entre els quals uns 300 ultres d’extrema dreta, s’ha concentrat aquesta tarda a la plaça d’Artós de la capital catalana, cridant consignes com "Puta Barça" i "Puta Catalunya", a l’espera de disputar el partit de Champions contra el FC Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra han desplegat des de primera hora del matí un dispositiu de seguretat extraordinari, juntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb l’objectiu de controlar possibles enfrontaments entre grups rivals radicals del Barça i de l’OL. Allà, els Mossos han fet identificacions, durant les quals s’han trobat petards i bengales. 

Partit d’alt risc

El partit entre el Barça i el Lió està considerat d’alt risc. Inicialment el grup ultra 'Bad Gones', que mantenen vincles amb els Ultrasur del Reial Madrid, havia anunciat a les xarxes socials una concentració a la plaça d’Osca, pròxima al Camp Nou i on habitualment es realitzen celebracions antifeixistes. No obstant, una vintena de persones amb una pancarta i la inscripció: "Sants antifeixista (Sants antifeixista). Toute le monde déteste les fascistes (tothom detesta els feixistes)" han fet variar els plans dels radicals francesos.

Un seguidor de l’Olympique, entre bengales, a Barcelona / TONI ALBIR (efe)

Notícies relacionades

En el partit d’anada, jugat a Lió, hi va ser present una representació delsseguidors radicals del Barcelona (Boixos Nois), que va tenir accés al camp, per ordre expressa de la policia francesa. Els Boixos van increpar fins i tot seguidors del FC Barcelona, cosa que va provocar que el club hagi obert una investigació.

Els 'Bad Gones', que compten amb més de 6.000 aficionats a les seves files, tenen ramificacions en la ultradreta i en els últims anys han protagonitzat diversos incidents, fins al punt que la UEFA va amenaçar el Lió amb el tancament del camp després dels enfrontaments amb els Çarso, seguidors d’ultraesquerra del Besiktas turc.

toni albir (EFE)