VUITENS DE FINAL

zentauroepp43317623 valencia 13 5 2018  deportes  levante ud   fc barcelona  la 181213201921

zentauroepp43317623 valencia 13 5 2018 deportes levante ud fc barcelona la 181213201921 / Miguel Lorenzo

El Barça i el Llevant sortiran junts després del seu partit de Lliga

El sorteig aparella el Reial Madrid amb el Leganés, el seu últim botxí en la competició

3
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El FC Barcelona i el Llevant UD es veuran les cares tres vegades en un sol mes. Així ho ha volgut el sorteig dels vuitens de final de la Copa del Rei, que ha aparellat els dos equips tres dies abans del partit de Lliga que disputaran aquest diumenge al Ciutat de València. El partit d’anada de l’eliminatòria copera es jugarà en aquest mateix estadi en la segona setmana de gener (els dies 8, 9 o 10) i la tornada, que tindrà com a escenari el Camp Nou, està programada per als dies 15, 16 o 17.

De la tómbola celebrada a la seu de la Federació Espanyola de Futbol no han sortit encreuaments particularment sorprenents, malgrat que es tractava d’un sorteig pur en què totes les combinacions eren possibles. Els equips grans s’han evitat entre sii l’únic enfrontament entre dos clubs de la mateixa ciutat (de la mateixa regió metropolitana, s’hauria de dir) és el que protagonitzaran el Reial Madrid i el Leganés; un partit, aquest, sí, dotat de certa morbositat, perquè el conjunt ‘pepinero’ va ser l’encarregat d’eliminar l’any passat els blancs en els quarts de final de la competició, amb una victòria al Santiago Bernabéu per 1-2.

Aquest mateix resultat en el feu madridista l’ha firmat aquesta temporada el Llevant, que sota la direcció de Paco López està ratificant les bones sensacions que va deixar en l’últim tram del curs 2017-18 i, després de 15 jornades de Lliga, està en posicions d’Europa League. L’equip granota, que ocupa una molt meritòria sisena plaça, a només quatre punts del Reial Madrid, no va tenir dificultats contra el Lugo per resoldre la seva eliminatòria de setzens de final de Copa, tot i que tampoc va aconseguir marcar una gran diferència (el resultat global va ser de 3-1).

Equip revelació

Amb un bloc molt compensat, en què destaquen el porter Oier Olázabal (que va estar sis temporades a Can Barça, on va ser tercer porter del primer equip), el jove centrecampista macedoni Enis Bardhi, el veterà ‘comandant’ José Luis Morales i el golejador Roger Martí (que en el present curs ha firmat vuit gols en 13 partits), el Llevant s’ha convertit en una de les revelacions de la Lliga gràcies a actuacions com la de diumenge passat contra l’Eibar a Ipurua, en un xoc que va acabar amb empat a quatre i que va ser un vibrant homenatge al futbol ofensiu.

El Barça, vigent campió de la Copa del Rei, no oblida, a més, que va ser al Ciutat de València on el 13 de maig va morir la ratxa d’imbatibilitat de l’equip d’Ernesto Valverde, que, després de 43 enfrontaments sense perdre, va caure estrepitosament (5-4) en una bogeria de partit en què el senegalès Boateng, autor d’un ‘hat-trick’, va fer miques els somnis de Yerri Mina de triomfar de blaugrana.

"Una ronda bonica"

Notícies relacionades

“Serà una eliminatòria oberta”, va vaticinar Jordi Alba. El lateral, que va participar després del sorteig en un acte publicitari d’una marca esportiva, va remarcar que l’equip valencià “ha millorat moltíssim” des que Paco López s’asseu a la banqueta. “A més, l’afició del Llevant pressiona molt –va afegir–. Serà difícil, especialment, a casa seva. Serà una ronda bonica per als espectadors”.

La història, en qualsevol cas, està amb el Barça. De les cinc eliminatòries de Copa que han disputat els dos equips, només una, la primera, va ser favorable per als granotes. Va ser en la temporada 1934-35 i es va haver de jugar un tercer partit de desempat després que els dos primers acabessin en taules. L’últim enfrontament en la competició del KO va tenir lloc en el curs 2013-14 i es va resoldre a favor de l’equip català per un resultat global de 9-2.

Copa de la Reina

<span style="font-size: 1.6rem;">La cara de resignació d’Irene López, jugadora del <strong>Madrid Club de Futbol Femení</strong>, en el moment d’extreure la bola del rival que li corresponia al seu equip en els quarts de final de la Copa de la Reina, ho deia tot: el <strong>FC Barcelona</strong>. El vigent campió. El mateix contrincant que en l’última jornada de Lliga els havia endossat un contundent 7-0.</span>

Actualitzar

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Fa 1960 dies

Carregar més

Temes:

Copa del Rei