CLUB DE PRIMERA CATALANA

Piqué està a punt de comprar el FC Andorra

El central blaugrana vol portar l'equip, ara a Primera Catalana, a dalt de tot

La firma no es pot produir fins que no s'aprovi la llei de l'esport del Principat

zentauroepp46000251 barcelona s spanish defender gerard pique arrives to take pa181124202257

zentauroepp46000251 barcelona s spanish defender gerard pique arrives to take pa181124202257 / JOSEP LAGO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El central del FC Barcelona, Gerard Piqué, a través de la seva empresa Kosmos, està ultimant la compra del FC Andorra, club de futbol del Principat d’Andorra que milita en el grup 2 de Primera Catalana, amb l’objectiu d’arribar a Segona Divisió. Així mateix, amb aquest acord, els nous compradors es farien càrrec del deute del club, actualment de 200.000 euros.

Les converses entreAlbert Ferré, president del l’entitat, i el grup financer estan molt avançades i l’acord és pràcticament definitiu, però la firma no es pot produir perquè Andorra no té regularitzades les societats anònimes esportives. Per tant, aquest fet no es podrà produir fins que s’aprovi la nova llei de l’esport en el Consell General, la cambra legislativa del país pirinenc. Així, si no hi ha cap canvi d’última hora, s’aprovaria el pròxim dijous 20 de desembre i entraria en vigor quan es publiqués en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

Fins ara, Andorra no tenia legislació sobre això i aquesta nova normal legal permetrà que entri capital estranger per crear les esmentades societats. Igualment, tot i que l’esmentada llei s’aprovi, la conversió del club en societat anònima hauria d’aprovar-se en assemblea i en cas que la decisió fos favorable, només ho podria fer el primer equip del club, ja que la resta estaria protegida per llei i dependria dels acords posteriors entre el nou comprador i el club.

Reforços per a l’equip

Des de l’any passat són diverses les ofertes que ha rebut la directiva del club per part de grups inversors, però cap havia sigut possible a causa de no haver-se aprovat aquesta important legislació. En aquest context, el conseller general i exjugador i exentrenador del FC Andorra, Justo Ruiz, va comentar que "aquesta llei és una prioritat per al país, sense la qual això no es podria tirar endavant". "Per al país és una gran oportunitat tenir un club amb la possibilitat de jugar en la millor lliga de futbol del món", assegurava.

Per tant, s’entén que l’Andorra ja hagi començat a reforçar-se i en aquestes últimes setmanes hagi fitxat dos jugadors de qualitat com ho són Ferran Tacón, procedent de la UA Hora i que va jugar amb el Celta de Vigo, i Rubén Bover, procedent del FC Barnet anglès i que ha jugat en equips com el New York Red Bull, el Cosmos o el filial del Reial Mallorca.

Notícies relacionades

Aquesta compra també podria comportar un canvi a la banqueta, actualment dirigida per Richard Imbernón, entrenador que va aconseguir una infinitat de títols en la Lliga Andorrana i també que el FC Santa Coloma passés de fase en les primeres rondes de la Champions League.

No obstant, aquest dimecres, el club va emetre un comunicat en què afirmava que ha tingut reunions "amb diferents grups inversors" amb l’objectiu de complir els reptes esportius i millorar la situació econòmica de l’entitat. A més, va remarcar que "cap negociació està tancada" i que "qualsevol acord haurà de ser aprovat en assemblea".