Valverde: "Arribar al Barça no és un fi o punt culminant, és un pas més"

El nou entrenador blaugrana arriba disposat a crear "un esperit d'equip que encomani a la gent"

1
Es llegeix en minuts

«Arribar al Barça no és un fi ni un punt culmimant, és un pas més». Ernesto Valverde, el nou entrenador del Barcelona, ha dissenyat les claus que marcaran el seu camí cap al Camp Nou a partir del mes de juliol, quan s’iniciï la pretemporada. «He guanyat títols, però em quedo amb la gent amb qui he treballat», subratlla el tècnic basc, entestat, com confessa en una llarga entrevista amb ­Barça TV, a crear «un esperit d’equip que connecti amb la gent».

Per a Valverde, més enllà dels títols («he guanyat a Grècia, amb l’Athletic, però també he perdut finals amb l’Espanyol i l’Athletic», precisa), hi ha les persones. «Jo dono importància al grup perquè estem exposats que la pilota entre o vagi a fora», recorda.

GUANYAR TÍTOLS

Notícies relacionades

Valverde reconeix que «no va ser un bon fitxatge com a jugador» per al Barça perquè nomnés hi va estar dues temporades (1988-90), però sense cap impacte. «Vaig arribar amb una lesió de genoll, després en vaig tenir una de pubis i el club em va traspassar. Ara soc gran, arribo en una altra posició, sé què és ser tècnic d’un club com aquest i el que em falti espero aprendre-ho per guanyar títols».

Sobre el dibuix tàctic, Valverde reincideix en la seva idea que li tocarà adaptar-se al model del Barcelona. «M’agradaria que el meu equip sigui intens, sàpiga portar el pes del joc, tingui una ambició d’acord amb el que s’espera d’ell», afirma el nou entrenador blaugrana. «Bàsicament he usat un 4-2-3-1 o un 4-4-2, també utilitzem a vegades el 4-3-3... L’esquema és important perquè marca la teva idea. Cal encertar-lo perquè els jugadors s’hi sentin còmodes».