Tendències al sector

Tecnologia, el motor de la inversió empresarial en Barcelona

  • El Periódico i Mobile World Capital organitzen el debat Actiustech per analitzar com està afectant l’ecosistema emprenedor la transformació digital

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La irrupció, fa dos anys, de la pandèmia del coronavirus ha suposat un cop dur per a molts àmbits econòmics, però no per al tecnològic. Les restriccions derivades de la crisi sanitària han accelerat un procés de digitalització que està ajudant a consolidar l’ecosistema emprenedor de Barcelona, una ciutat que fa anys que aposta per convertir-se en un pol d’atracció de talent i feina en aquest sector.

La capital catalana s’està posicionant com un referent tecnològic. Amb més de 1.900 empreses emergents, fa tres anys consecutius que el ‘Financial Times’ la considera la millor regió del sud d’Europa per invertir. El 2021 va tornar a ser un any de rècord en l’atracció de capital i talent.

Notícies relacionades

No obstant, aquest procés de transformació s’enfronta a importants reptes i oportunitats, des d’una fractura digital que amenaça d’excloure les persones grans a l’arribada dels Fons Europeus, dels quals fins a 2.700 milions es gestionaran aquest any a Catalunya. Aquestes són algunes de les qüestions que s’abordaran en una conferència impulsada per Actiustech, la iniciativa tecnològica impulsada per EL PERIÓDICO i el Mobile World Capital Barcelona.

L’acte, part d’un cicle de debats sobre tecnologia i transformació digital, comptarà amb la participació d’Albert Sáez, director de EL PERIÓDICO; Carlos Grau, director executiu de Mobile World Capital Barcelona; i Oscar Pallarols, Global Commercial & Innovation Director de Cellnex.

Tecnologia, el motor de la inversió empresarial en Barcelona