EDITORIAL

Un llibre per a la gent compromesa

EL PERIÓDICO proposa una antologia de relats per a aquest Sant Jordi solidari amb el drama dels refugiats

2
Es llegeix en minuts
icoy38033758 save the children170412203711

icoy38033758 save the children170412203711

Comencem una setmana en què els llibres tindran un creixent protagonisme, que culminarà amb l’esclat als carrers de la festa de Sant Jordi, dia del llibre i de la rosa, que Catalunya brinda any rere any a la cultura global. La tradició obliga, doncs, a comprar si més no un llibre, i s’admet que sigui de qualsevol temàtica: des de la ficció literària fins al clàssic receptari del cuiner de moda. Aquest any, els que compartim la informació a través d’EL PERIÓDICO tenim l’oportunitat de regalar als nostres éssers estimats, als nostres familiars i als nostres amics un llibre que diu molt del que som i, sobretot, del que anhelem. Es tracta d’una antologia de 41 relats en els quals les principals firmes del moment evoquen el gran drama del nostre temps: els refugiats que fugen de la guerra a Síria i a tants altres països i que moren al Mediterrani davant la indiferència dels governs europeus, malgrat el clam popular perquè es facin càrrec de milers de víctimes que ho han perdut tot abans de perdre el més important, la vida.

Notícies relacionades

Relats curts d’un llarg viatge és el llibre que serà a la venda juntament amb el diari a partir d’aquest dijous. Els beneficis de les vendes aniran íntegrament a l’organització Save the Children, que està liderant l’ajuda sobre el terreny als més febles dels més febles, els nens que fugen de la guerra amb els seus pares, que intenten desesperadament salvar-los la vida i el futur que una banda d’insensats els intenta robar.

La nova era digital ha deixat encara més en evidència que els diaris som fonamentalment una comunitat formada pels lectors, els anunciants, els professionals i els editors. Una xarxa de vincles que neix de la informació, que es nodreix de l’opinió i que desemboca en el compromís amb els grans reptes de les nostres societats. Des de l’inici de la crisi dels refugiats, EL PERIÓDICO ha liderat la informació sobre un drama que hem conegut des de tots els punts de vista fins a formar-nos-en una opinió clara i diàfana: els nostres governs ens estan fallant i estan traint les bases de la construcció europea. Des d’aquesta convicció, proposem ara un llibre per a aquest Sant Jordi del 2017, per irradiar aquesta manera de veure el problema al voltant de tots els que estem compromesos a capgirar aquesta vergonya.