Bimba Bosé, el sensacionalisme i el que és ofensiu

Bimba, una dona molt discreta que no va concedir mai exclusives, no es mereixia ni xafarderies de saló sobre les seves amistats ni detalls més o menys morbosos sobre la seva malaltia

1
Es llegeix en minuts
lmmarco34479248 la modelo y cantante bimba bose durante la presentacion   la170124134214

lmmarco34479248 la modelo y cantante bimba bose durante la presentacion la170124134214 / GSR

Al cap de quatre hores, quatre, que morís Bimba Bosé, morís Bimba Bosé, un mitjà seriós (ehem) va publicar un article sobre 'Los amigos de Bimba Bosé'. No s'esmentava Julia de Castro, amiga molt estimada i col·laboradora d''Antipasti', l'últim muntatge musical teatral que Bimba va produir. Ni molts altres. Però sí personatges molt famosos. Més d'un era conegut de Bimba, però no amic íntim.

Així, vaig anar llegint nombrosos articles sobre Bimba. Es parlava que era una gran «lluitadora» perquè va batallar contra el càncer. (Entre els que em llegeixen n'hi deu haver que, com jo, ha perdut més d'un familiar i/o amic íntim per culpa d'un càncer. Tots els malalts lluiten per la seva vida.) Es parlava de les seves relacions, de la seva família, de la seva vida privada. No s'esmentava que va treballar amb fotògrafs de prestigi internacional, que va desfilar per a Karl Lagerfeld, Tom Ford, Alexander McQueen i John Galliano, que va ser portada de 'Vogue' o de 'Harper’s Bazaar'. Gairebé mai es deia que la seva banda es deia The Cabriolets, però sí que s'esmentava que havia actuat en un programa de televisió.

A mi tot això em semblava una falta de respecte. Perquè la imatge que es donava era la d'una 'socialite' frívola, no la d'una artista. Es parlava de la seva vida personal, i no de la seva vida professional o del llegat que va deixar. 

REFLEXIÓ MOLT NECESSÀRIA

Quan jo em mori vull que es parli dels meus llibres, els meus articles, els meus poemes. No vull que s'ofereixin detalls més o menys morbosos sobre la meva malaltia ni xafarderies de saló sobre les meves amistats. I el mateix s'hauria merescut Bimba, una dona molt discreta que no va concedir mai exclusives.

Notícies relacionades

Si els mitjans presumptament seriosos han sigut capaços d'aquesta falta de respecte sense ser ni tan sols conscients del que feien, si el que ensenyem és que s'ha de traficar amb la xafarderia i el morbo, ¿ens estranya que una colla d'analfabets/psicòpates/malànimes –esborreu el que no sigui procedent i afegiu-hi el que desitgeu– hagin fet burla i llançat insults contra ella, la seva família i el seu entorn més pròxim sota la covarda empara de l'anonimat?

Reflexionem una mica. Tots.

Temes:

Bimba Bosé