TRES FERITS

Figueres convoca la Junta de Seguretat pel tiroteig de dijous

L'alcaldessa reclama més recursos i més control a la frontera francesa

undefined49839457 grafcat3730  figueres  girona   13 09 2019   aspecto del inm190913184131

undefined49839457 grafcat3730 figueres girona 13 09 2019 aspecto del inm190913184131 / RobinTownsend

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Figueres ha convocat una reunió extraordinària de la Junta de Seguretat després deltiroteig  en què tres persones van resultar ferides, un dels quals ja ha rebut l’alta i els altres dos estan estables, en la que sembla una venjança per un cas de drogues.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, i el cap de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, han comparegut aquest divendres davant dels mitjans i Lladó ha mostrat la seva «indignació» pels fets que van tenir lloc a l’avinguda Vilallonga del barri de la Marca de l’Ham, que estan sota investigació policial, assenyala l’agència Efe.

Lladó ha convocat, de manera urgent, una Junta de Seguretat per a principis de la setmana que ve, a la qual assistiran representants de «tots els cossos de seguretat que tenen competències en seguretat ciutadana i també en control fronterer».

Més recursos

«S’ha de posar en evidència –ha remarcat– la necessitat que tenim de recursos humans i materials»,perquè entén que Figueres, al ser la primera ciutat gran que hi ha a Catalunya quan s’accedeix a Espanya des de la frontera francesa, té una situació i una casuística «especial». L’alcaldessa vol debatre el tema amb la resta d’alcaldes de l’Alt Empordà. «És important que a la comarca fem pinya per afrontar aquesta situació que estem patint, per aquesta casuística d’espai fronterer, i creiem que s’hi ha de posar solució», ha reivindicat. 

En aquest sentit, ha demanat a la Conselleria d’Interior i al subdelegat del Govern a Girona que es reforcin els «controls» fronterers i que en això s’impliquin «tots els cossos policials, també els de l’Estat a la frontera».

Relacionat amb la marihuana

Els representants municipals creuen que el tiroteig de la passada nit «és un tema transfronterer, tot indica que podria estar relacionat amb tràfic de marihuana», i l’alcaldessa ha recordat les nombroses confiscacions d’aquesta droga que es fan en aquesta comarca.

El tiroteig es va produir cap a les 21.30 hores a l’avinguda Vilallonga de Figueres, quan un grup d’entre 4 i 5 homes, que segons testimonis eren marroquins, van disparar contra tres homes d’ètnia gitana i van fugir en un BMW de color fosc.

Els tres ferits van anar pel seu propi peu a l’hospital. Un d’ells tenia ferides lleus, pel que sembla, causades per perdigons o trossos de metralla, i va ser donat d’alta ahir mateix després de ser atès a l’Hospital de Figueres. Els altres dos homes, que en primer lloc van acudir al mateix centre sanitari, van ser traslladats a l’Hospital Josep Trueta per les greus ferides d’arma de foc que tenien al tòrax. Tots dos van ser operats d’urgència i el seu pronòstic és estable, a més d’estar pendents de ser traslladats a planta.

Autors fugits

Notícies relacionades

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra continuen buscant als 4 o 5 homes que van disparar contra els tres ferits i que van fugir en un BMW negre que van deixar abandonat eal polígon de Vilatenim, on van pujar a un Renault Clio i van marxar cap a Roses.

Els investigadors sospiten que els assaltants podrien ser marroquins d’origen francès, i per això van augmentar els controls als llocs fronterers amb França, i que es podria tractar d’una venjança per un tema de drogues.