Loteria del Nen

«Tant de bo li hagi tocat a un veí de Sant Andreu»

  • El Carlos i la Rosa Mari són els propietaris de l’administració 130, al carrer Gran de Sant Andreu, que ha venut el primer premi del Nen: el 19570

  • Aquest migdia han destapat el cava, tot i que encara no saben qui és el guanyador de la loteria, ni si n’hi ha més d’un

«Tant de bo li hagi tocat a un veí de Sant Andreu»
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

«És com si l’hagués guanyat jo. Aquesta és la il·lusió de tot loter. És una celebració constant», diu Carlos Rodríguez, amo de l’estanc del carrer Gran de Sant Andreu, a Barcelona, on també hi ha l’administració número 130 de Loteries i Apostes de l’Estat. Aquest establiment ha venut la butlleta 19570, en què ha recaigut el primer premi de la Loteria del Nen.

El Carlos destapa l’ampolla de cava al costat de la seva dona, Rosa Mari López, i alguns clients que s’han acostat per comprar premsa o tabac. Cap dels dos sap encara qui s’ha emportat la butlleta guanyadora, ni quantes n’han dispensat perquè han venut per terminal. «Tenim la il·lusió que sigui algú del barri. Som feliços», diu la Rosa Mari. De moment, és una incògnita.

A fora s’amunteguen els curiosos que venen a veure a què es deu tanta celebració. «¿Ha tocat aquí», pregunta un veí. «Tant de bo m’hagués tocat a mi, però no. Jo vaig comprar loteria aquí. ¡Felicitats a qui li hagi tocat!», afirma una altra veïna.

Venda per terminal

El Carlos i la Rosa Mari traspuen alegria. «Jose, ¡ha tocat el primer premi aquí! El 19570. No sabem qui l’ha guanyat ni quanta gent l’ha rebut», explica ella a un client de tota la vida que s’ha acostat a comprar el diari. «Això demostra que les butlletes comprades per terminal també toquen. Molta gent prefereix el dècim per regalar. Però la màquina també toca, s’ha de tenir confiança», diu la Rosa Mari.

Notícies relacionades

Aquesta parella inaugura el 2021 amb bon peu, després d’un 2020 negre en què van baixar la venda de diaris, de tabac i també de butlletes de loteria. «Qui abans comprava 10 números ara en compra cinc o sis», explica el Carlos.

I, a més, no és la primera vegada que la loteria toca en aquesta petita administració del barri de Sant Andreu. Fa tres anys també hi va caure el Nen: El Carlos i la Rosa Mari van repartir 75.000 euros en només un dècim. I ara, feliços i agraïts, només tenen un desig més: «Que li hagi tocat a algú de Sant Andreu», insisteixen.