Accés a la universitat a Catalunya

Notes de tall 2023: Medicina i Matemàtiques copen (de nou) els primers llocs del rànquing

Física i Matemàtiques a la UAB (13,436) i a la UB (13,318) tornen a ser les notes de tall més altes

Consulta aquí si has entrat a la carrera i a la universitat que volies

PAU 2023 en la UAB

PAU 2023 en la UAB / Ángel García Martos

2
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No n’hi ha hagut gaire sorpresa. El 13,436 del grau de Física i Matemàtiques a la UAB torna a ser la nota de tall d’accés a la universitat catalana més alta d’aquest 2023 (una dècima més baixa que el 2022, quan va ser de 13,536, això sí). La Medicina i les Matemàtiques tornen a copar els primers llocs. Set de les quinze notes més altes són de graus de Medicina, i quatre, de Matemàtiques (la segona nota més alta és també Física i Matemàtiques a la UB, amb un 13,318).

Sis de cada deu estudiants, un 62,8%, han entrat a la seva primera preferència, xifra lleugerament més alta que l’any passat, en el qual van entrar a la primera opció un 60,23%.

Com a curiositat en la part alta de la llista d’aquest 2023, el doble grau de Dret i Relacions Internacionals a la UAB s’ha colat al tercer lloc (amb un 13,084).

Baixa Periodisme a la UAB

Baixa Periodisme a la UABEntre les notes de tall que han baixat hi ha Periodisme a la UAB. Mentre que el curs 2021-2022 va ser de 10,782, l’any passat va baixar a 10,622, i aquest 2023, a 10,498. La nota de tall més baixa per estudiar Periodisme és la de la Universitat de Vic, amb un 5.

En sentit contrari, pujant, hi ha Arquitectura a la UPC. Va tocar terra amb la crisi del maó el curs 2018-2019 amb un 5,288, però des d’aleshores no ha parat de pujar fins a arribar al 9,826 d’aquest 2023 (l’any passat es va quedar en un 9,394)

¿Com funcionen les notes de tall?

Les places de cada un dels centres d’estudis s’adjudiquen començant per la sol·licitud de l’estudiant preinscrit amb la nota més alta i descendint per ordre de nota fins que s’esgotin totes les places. Així, la nota de tall correspon a la de l’últim estudiant que ha obtingut plaça en un determinat centre d’estudis universitari. Per tant, no és una nota prefixada, sinó que pot variar cada any, ja que resulta de la relació entre les places disponibles a cada centre i el nombre d’estudiants que les sol·liciten en la preinscripció.

¿I ara?

Notícies relacionades

Al consultar la plaça assignada al portal d’accés a la universitat es pot enllaçar directament amb la pàgina d’informació sobre la matrícula del centre universitari assignat.

Si l’estudiant no està d’acord amb la plaça assignada, pot fer una reclamació. Per a això, ha de presentar una còpia de la sol·licitud de preinscripció i una instància amb l’exposició dels fets que la motiven a l’Oficina d’Accés a la Universitat o a qualsevol de les seves seus, en un termini de cinc dies hàbils a partir d’avui, data de publicació del resultat de les assignacions de places universitàries.