Educació

Una escola de Barcelona ofereix teràpia amb gossos als alumnes per prevenir el ‘bullying’

«Si som capaços de fer-ho amb un gos, hauríem de ser capaços de fer-ho amb humans», comença la sessió al pati de l’escola

  • Gossos que guareixen nens amb problemes de salut mental: «Redueixen les crisis fins a tres vegades»

  • Catalunya entregarà vals de 100 euros per a material escolar als alumnes de primària

2
Es llegeix en minuts
EFE

Alumnes de tercer de l’ESO de l’escola Lleó XIII de Barcelona han participat en una teràpia amb gossos de la Fundació Affinity per prevenir l’assetjament escolar amb motiu del Dia Mundial contra el Bullying, que se celebra aquest dimarts, 2 de maig. «Si som capaços de fer-ho amb un gos, hauríem de ser capaços de fer-ho amb humans», ha comentat als alumnes la responsable de teràpies d’Affinity, Maribel Vila, per començar la sessió, que ha tingut lloc al pati de l’escola i ha durat una hora.

Durant aquesta hora, els alumnes de tercer han estat dos gossos de la fundació i dues dinamitzadores, que han preparat diferents activitats com donar menjar als animals o organitzar-los un circuit a fi que «aquesta afinitat que senten amb els gossos es traslladi en les persones», ha explicat Vila.

A l’escola Lleó XIII fa set anys que imparteixen aquestes sessions que, segons la cap d’estudis de l’ESO i batxillerat, Rosa Garrido, «funcionen molt millor que les xerrades, els alumnes s’impliquen més i el ‘bullying’ ja no és present a l’escola».

Fomentar el bon ambient

Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa ‘Respecta’m’, un pla educatiu de teràpies assistides amb animals de companyia impulsada per la Fundació Affinity i aquest centre escolar amb la finalitat de prevenir els casos de ‘bullying’ i fomentar el bon ambient entre els alumnes.

«No tots els gossos són iguals i no reben la informació de la mateixa manera, i amb les persones passa igual», explica Garrido, i afegeix que els alumnes no veuen aquesta sessió com un taller contra el ‘bullying’, sinó que el veuen com una recompensa on «juguen i es diverteixen i participen en una reflexió final que sí que està relacionada amb l’assetjament escolar».

«Treballar sempre en positiu»

Notícies relacionades

Des d’Affinity, estableixen un full de ruta junt amb un equip de psicòlegs i educadors per decidir els temes a tractar a les escoles, que solen ser la tolerància i la frustració, l’empatia, posar-se a la pell dels altres, potenciar les capacitats i les diferències i treballar sempre en positiu, segons explica Vila.

Al llarg del curs escolar, els alumnes reben 12 sessions on «es dona la possibilitat d’interactuar amb gossos alhora que es treballen alguns valors com l’empatia, el treball en equip i les diferències per portar-lo a terme a les classes», ha comentat Íria Alonso, alumna de l’escola.