Tradicions

Protesta a Vidreres: marxa de dinosaures contra els correbous

Activistes en defensa dels drets dels animals es disfressen de tiranosaure rex per denunciar activitats que consideren «prehistòriques»

Protesta a Vidreres: marxa de dinosaures contra els correbous

David Borrat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

No hi ha res més arcaic, antiquat i prehistòric que un dinosaure. I si aquest és precisament el missatge que es vol donar, que alguna cosa ja està passada de moda, o de voltes, o que simplement no és d’aquesta era, res millor que acompanyar la denúncia amb un nombrós grup de persones disfressades de tiranosaure rex. Això és precisament el que ha passat aquest dissabte a Vidreres (Girona) durant una protesta contra els correbous. A un costat del ‘ring’ els impulsors de la peculiar mobilització, entitats de defensa dels animals. A l’altre extrem, les festes d’aquest petit municipi, en plena efervescència aquests dies.

Manifestants disfressats de dinosaures han sostingut un cartell amb el lema ‘Els correbous són prehistòrics’ i han exigit que es prohibeixin les diferents modalitats, des de carreres amb vaquetes per carrers o a la plaça, el toro embolat o qualsevol altre tipus d’activitats taurines que a la seva manera de veure suposen un sofriment per a aquests animals. La directora d’ AnimaNaturalis, Aïda Gascón, ha lamentat en declaracions a Efe la «falta de valentia dels representants polítics, que no es volen mullar i tiren la pilota a la ciutadania amb referèndums o consultes».

Notícies relacionades

Per a Gascón, aquests mecanismes de participació ciutadana resulten ser «injustos» en un assumpte en què la majoria de la població «no té cap interès però tampoc s’hi mobilitza en contra», amb la qual cosa els que n’acaben pagant les conseqüències, ha considerat, són els animals, que no voten. La manifestació ha sigut convocada per l’Agrupació de Vidreres per la Defensa Animal i Ambiental, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, FAADA, Lex Ànima, CAS International, Fundació Franz Weber, Libera i Tots Som Poble.

Aquestes entitats conformen la plataforma «Prou Correbous», que ha aconseguit que es registri una proposició de llei al Parlament perquè es prohibeixin aquestes activitats. El Parlament va abolir el 2010 les curses, però va excloure de la prohibició les festes amb toros sense mort de l’animal en les dates i localitats on tradicionalment se celebra.

Temes:

Toros