Circulació

Marxa ciclista a Rubí per exigir seguretat a la carretera i el final de la impunitat

Centenars d’amants de la bici recorren els carrers del municipi en record dels dos companys que van morir el 21 d’agost a Castellbisbal després de ser atropellats per un cotxe que va fugir

Marxa ciclista a Rubí per exigir seguretat a la carretera i el final de la impunitat

Jordi Pujolar (Acn)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tips d’escoltar a les notícies que un conductor ha sortit lliure amb càrrecs després d’atropellar mortalment un, dos o tres ciclistes; indignats per la mort de dos companys el 21 d’agost a Castellbisbal després de ser atropellats per un vehicle que va fugir, centenars d’amants de la bicicleta de carretera s’han citat aquest dissabte a Rubí (les víctimes pertanyien al Club Ciclista Rubí) per exhibir el seu emprenyament i també la seva solidaritat. Han demanat més seguretat en l’asfalt, i també menys impunitat. Que matar algú no surti tan barat.

Notícies relacionades

La marxa ha arrencat a les 10 del matí a la rambla del Ferrocarril i ha recorregut diferents carrers del municipi fins a arribar a l’ajuntament, on s’ha compartit un minut de silenci i s’ha produït una ronda de parlaments que han girat sobre els mateixos temes: la seguretat i la impunitat. L’atropellament es va produir el 21 d’agost a la carretera C-243c, a l’altura de l’estació d’FGC Martorell-Vila. Un cotxe va envestir un grup de vuit ciclistes, va provocar-ne la mort de dos i va deixar un tercer ferit d’extrema gravetat. Poques hores més tard, els Mossos van detenir l’autor, un home de Martorell que per ordre d’una jutge continua en presó provisional. La Federació Catalana de Ciclisme ja ha anunciat que es personarà com a acusació particular en la causa contra el responsable d’aquestes dues morts.

El 28 d’agost ja es va celebrar una primera marxa reivindicativa per les costes del Garraf en què van participar prop de 300 persones. «Aquesta pedalada neix del sentiment de dolor que pateix tot el col·lectiu ciclista, hem de dir prou morts» ha explicat Lilián Rodríguez, portaveu del Club Ciclista de Cubelles, i portaveu de la mobilització.