Pluges torrencials

Rescatades a Lleida dues persones atrapades en un cotxe arrossegat per l’aigua

Els bombers han atès una trentena d’avisos entre divendres i dissabte, al marge d’intervenir sobre arbres caiguts i despreniments sobre carreteres

Rescatades a Lleida dues persones atrapades en un cotxe arrossegat per l’aigua

Bombers

2
Es llegeix en minuts

Efectius dels Bombers de la Generalitat han rescatat dissabte al matí dues persones que havien quedat atrapades a l’interior del seu cotxe, que estava sent arrossegat per l’aigua a conseqüències de les fortes pluges caigudes en el municipi lleidatà d’Olius. Les intenses precipitacions caigudes aquesta nit passada i a primera hora del matí al centre de Catalunya, comarques de Lleida i prelitoral sud han fet que els bombers hagin atès entre les 22 hores de divendres i les 10 de dissabte un total de 27 avisos pels efectes de les tempestes. La majoria dels avisos s’han rebut a l’àrea de Lleida (set) i el centre de Catalunya (set), a més d’altres zones metropolitanes de Barcelona (vuit), Girona (tres), i Tarragona (dos).

Cap a les set del matí, els Bombers han sigut alertats del fet que dues persones estaven atrapades en un cotxe que estava sent arrossegat per l’aigua a la zona del Molí dels Cups, al municipi d’Olius, que finalment han sigut rescatades en bon estat. Els bombers també han treballat aquest matí per retirar a Albiol (Lleida) un arbre caigut sobre la carretera TV-7046. Les intenses pluges de les últimes hores han sigut probablement la causa d’un despreniment de roques a la carretera LV-5118, al municipi lleidatà de Peramola, que ha quedat tallada en els dos sentits de la marxa, segons han informat a Efe fonts del Servei Català de Trànsit.

Notícies relacionades

Durant la nit i primeres hores del matí, Protecció Civil ha anat activant en fase de prealerta el pla Inuncat a mesura que la tempesta escombrava el territori i el servei Meteocat emetia avisos per temps violent, sobretot per a les comarques de Lleida i el centre. Catalunya, segons el Meteocat, s’ha despertat aquest dissabte amb xàfecs intensos i calamarsa en comarques lleidatanes, amb unes temperatures que oscil·laven entre els 22 i els 24 graus al litoral, entre els 16 i els 20 a l’interior, i entre els 12 i els 15 a les valls del Pirineu. Les precipitacions han sigut localment fortes a l’Alt Urgell i el Solsonès. A Oliana s’hi han acumulat 28 litres per metre quadrat en 30 minuts mentre que a Orís (Osona) se n’han registrat 26,2 en mitja hora tot i que puntualment s’hi han recollit 5,3 en un minut, segons el Meteocat.

Pluja dispar

Les dades obtingudes per aquest servei meteorològic entre ahir al migdia i les onze hores d’avui indiquen que les tempestes han descarregat sobretot en comarques de la meitat nord, amb quantitats molt irregulars, que puntualment han estat per sobre dels 50 litres per metre quadrat. Les quantitats més destacades s’han donat a Planoles, a la comarca del Ripollès, on s’han acumulat 67 litres per metre quadrat, i a Navès, a la comarca del Solsonès, on se n’han recollit 60. Les pluges torrencials han obligat aquest matí Protecció Civil a col·locar la bandera vermella a les platges de Cubelles, al Garraf, per la presència d’aigües residuals procedents de torrents, i a prohibir el bany a la zona.

Temes:

Pluges Bombers