Balanç de l’activitat social

Aigües de Barcelona reforça la seva acció social davant la desigualtat

  • La companyia busca amb diferents projectes recolzar els col·lectius vulnerables de l’àrea metropolitana

  • Fomenta l’ocupació com a eix de millora de la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió

Aigües de Barcelona reforça la seva acció social davant la desigualtat
2
Es llegeix en minuts

La pandèmia ha eixamplat les desigualtats, i això és una cosa que queda reflectida en l’últim estudi de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, que revela que la població vulnerable ha augmentat un 23% respecte al 2019. Actualment, un de cada quatre habitants de l’àrea metropolitana de Barcelona viu en risc de pobresa, cosa que suposa un 24,5% de la població i 800.000 habitants. Davant d’això, Aigües de Barcelona s’ha proposat alinear la seva capacitat de creació de valor amb les necessitats de la societat, mostrant el seu compromís amb la comunitat, l’acció social, la cultura i l’educació, així com amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. 

Partint d’aquest objectiu, la companyia va presentar ahir la seva aportació de valor social, ambiental i de governança de la mà del seu conseller delegat, Felipe Campos, vinculat al món associatiu i d’intervenció social des de fa més de 20 anys. El balanç del 2021 mostra que Aigües de Barcelona ha participat en 199 iniciatives socials, de la mà de 145 entitats i 23 ajuntaments, i que ja han beneficiat més de 118.000 persones directament i més de 630.000 de forma indirecta.

Quant als mecanismes de protecció de les persones en situació de vulnerabilitat, la companyia remarca que garanteix l’accés i subministrament d’aigua a totes les persones. En aquest sentit, la tarifa social de l’aigua ja ha beneficiat més de 53.000 llars, entre pensionistes, aturats i persones vulnerables, cosa que implica 4,8 milions d’euros bonificats. A més, la companyia continua implementant els 23 protocols contra la pobresa energètica firmats amb els diferents ajuntaments.

Fomentar l’ocupació

Notícies relacionades

Més enllà de garantir el dret a l’aigua, Aigües de Barcelona contribueix a l’ocupació com a eix per a la millora de la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social a través de programes estructurals que combinen la cobertura de necessitats bàsiques, la millora d’ocupabilitat i el desenvolupament de competències. Un clar exemple és el programa ONA (sigles d’ocupació, necessitats bàsiques i apoderament). El 21 de febrer a la seu de la Creu Roja de Catalunya es va fer balanç dels resultats del primer pilot, gràcies al qual un 55% dels participants que van finalitzar el programa han aconseguit un contracte laboral. 

I com aquest, Aigües de Barcelona està implementant 32 programes en set municipis metropolitans amb la col·laboració de 26 entitats socials, cosa que millora la qualitat de vida de 1.138 persones, beneficiàries directes.

Un projecte de cocreació a Sant Boi