Transport públic

Renfe desconvoca la vaga després d’arribar a un acord amb els maquinistes

  • Els trens haurien de funcionar amb normalitat durant els tres dies en què encara estaven convocades les mobilitzacions

  • L’empresa es compromet a «recuperar progressivament els serveis suprimits per la pandèmia»

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que en els últims dies s’ha dit de tot, el sindicat de maquinistes SEMAF i Renfe van arribar a un acord dijous a la nit que permet desconvocar la vaga que ha mantingut en suspens el transport en ferrocarril des del 30 de setembre, sobretot a Catalunya, on menys s’han complert els serveis públics durant els cinc dies que ha durat la protesta. Segons una nota enviada pel gestor, el tren hauria de funcionar amb normalitat en tres dels vuit dies durant els quals encara estava prevista la protesta de la plantilla, el 8, 11 i 21 d’octubre, aquests últims tres en ple pont del Pilar.

Segons el comunicat de l’empresa, l’acord amb el sindicat «contempla una sèrie de mesures per recuperar progressivament els serveis suprimits per la pandèmia», cosa que, segons Renfe, ja s’estava portant a terme. Per això, reclama la companyia, «és fonamental la incorporació al servei dels nous maquinistes de Renfe, que han de superar els processos de formació i homologació necessaris previs a l’inici de l’activitat de conducció de trens de viatgers». Aquests processos de formació i homologació s’han retardat a causa de la pandèmia.