Desaparició

Cronologia de la desaparició de les nenes de Tenerife

  • Segueix en directe les últimes notícies sobre les nenes de Tenerife i la seva recerca

7
Es llegeix en minuts
El Periódico

«No les tornaràs a veure, ni a elles ni a mi.» Aquestes van ser les últimes paraules que Tomás Gimeno va dir a la seva exdona Beatriz per telèfon referint-se a l’Anna i l’Olivia, les filles de tots dos. Des de la desaparició de les menors i el seu progenitor, la investigació per aclarir el seu parador no ha cessat. Aquesta és la cronologia d’un succés que ha acabat amb l’aparició dels cossos al mar.

27 d’abril

Tomás Gimeno recull les menors Anna i Olivia, que es trobaven amb la mare, Beatriz Zimmerman. El pare es compromet a tornar-les amb la seva progenitora a les 21 hores. La mare comença a inquietar-se quan es compleix l’hora i les nenes no arriben a casa. Fa una primera trucada al pare, que es disculpa dient que va sortir a sopar amb la nenes i que les portarà més tard. A les 22 hores, la mare torna a trucar i en aquell moment, Tomas Gimeno li diu: «No tornaràs a veure les nenes mai». La mare acudeix a la Guàrdia Civil per denunciar la desaparició.

29 d’abril

S’obren diligències per presumpte segrest de les menors. Apareixen les primeres dades sobre l’última vegada que es va veure Tomás Gimeno al Port Esportiu Marina Tenerife per pujar a una embarcació.

Les càmeres de seguretat del port confirmen que Tomás va ser al port sobre les 21:30 hores. Va descarregar bolsos i maletes a l’interior del barco en solitari. Més tard, va abandonar el port, on va tornar més tard per comprar un carregador mòbil. Va tornar a salpar sobre les 00:30 hores. Abans havia parlat amb el vigilant.

Els investigadors troben a la deriva l’embarcació en què va salpar Tomás i una cadira de nadó pertanyent a l’Anna, la menor de les nenes. Es comença a rastrejar sota l’aigua.

30 d’abril

La Guàrdia Civil amplia la recerca mentre es rastregen els moviments bancaris de Tomás Gimeno. Aquell mateix dia es confirma la troballa de restes de sang a l’interior de l’embarcació que va aparèixer a la deriva. La benemèrita també acudeix a registrar la vivenda i una finca del pare de les nenes, on presumptament va estar jugant amb elles la mateixa tarda de la desaparició.

1 de maig

El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Güímar dicta una ordre de recerca internacional del pare i les seves dues filles. Durant el dia es van sumant nous agents especialitzats en casos més complicats.

2 de maig

La mare de les menors, transmet el seu primer missatge en què mostra la seva convicció que l’Anna i l’Olivia «estan bé»: «El meu missatge és que enviïn molta llum i amor a les nenes, que estic segura que estan bé. Que no mirin les notícies alimentant la mala energia. Que tothom pensi que les nenes són una bonica llum, que estan protegides i que, quan menys ens ho esperem, estaran jugant i corrent felices».

Es fa un nou registre al domicili de Tomás Gimeno per reconstruir els últims moviments.

3 de maig

Les anàlisis portades a terme a Madrid confirmen que la sang trobada al barco de Tomás Gimeno pertany al mateix pare de les menors. Mentrestant, les autoritats asseguren que totes les hipòtesis continuen obertes.

4 de maig

Beatriz Zimmerman difon un tendre vídeo de l’Anna i l’Olivia als principals mitjans de comunicació sol·licitant difusió internacional al sospitar que el Tomás podria estar fora del país. En els dies posteriors, els rostres de l’Anna i l’Olivia donen la volta al món.

A través d’una emotiva carta, la progenitora de les nenes s’adreça a tota la societat i, alhora, a la seva exparella, perquè desisteixi i entregui les nenes.

Durant els dies posteriors, segueix la investigació i es van incorporant nous efectius i mitjans per localitzar les nenes i el pare. Segueixen els rastrejos al domicili sense trobar, de moment, cap indici sospitós.

12 de maig

La primera anàlisi feta pels experts de la Guàrdia Civil sobre el telèfon mòbil de Tomás Gimeno, acusat de segrestar les seves filles Olivia i Anna, revela que el vespre que les va fer desaparèixer, el 27 d’abril passat, no va portar a terme cap trucada ni va enviar cap missatge «sospitós» a cap altra persona que pogués haver-lo ajudat a ocultar-les

13 de maig

La investigació sobre la desaparició de l’Anna i l’Olivia, les dues nenes de Tenerife que van ser suposadament segrestades pel seu pare, ara apunta que Tomás Gimeno va poder haver fet provisió de diverses pertinences de les nenes –entre les quals s’inclouria roba i joguines– abans que es perdés el rastre de tots tres.

17 de maig

Els agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil i del Laboratori de Criminalística fan un nou registre a la vivenda de Tomás Gimeno, el quart que els agents porten a terme a la casa que té Gimeno a Igueste de Candelaria. A part de comprovar si falta roba de l’Olivia i l’Anna a la vivenda, els agents acudeixen al domicili acompanyats per dos gossos especialitzats en la recerca de restes biològiques.

21 de maig

A causa de la dificultat del cas i l’escassetat de proves, un vehicle submarí no tripulat, amb una capacitat d’immersió de 2.000 metres, s’encarregarà de buscar en el fons marí de Tenerife a les nenes Anna i Olivia. La recerca, no obstant, començarà a la zona marítima on es va registrar per última vegada el senyal del telèfon mòbil de Tomás Gimeno aquella negra matinada

22 de maig

Es dona a conèixer que el 27 d’abril passat a la tarda, quan les menors Olivia i Anna van ser vistes per última vegada per la seva mare, Tomás Gimeno va portar un paquet tancat a la seva nòvia.

Aquest objecte suposadament portava un missatge, amb l’objectiu que la seva destinatària no l’obrís fins després de la mitjanit. Segons va transcendir, la dona va trobar en aquest paquet diversos milers d’euros. 

27 maig

Els ‘mindhunters’ o caçadors de ments de la Guàrdia Civil s’han incorporat a la investigació per mirar de localitzar les nenes. I ho estan fent portant a terme el que ells anomenen l’«autòpsia psicològica» del pare de les nenes, autor de la seva desaparició i del qual tampoc hi ha rastre.

29 de maig

El treball del barco oceanogràfic ‘Ángeles Alvariño’ per contribuir a la recerca de les nenes Anna i Olivia, així com del seu pare, que van desaparèixer la nit del 27 d’abril i a la matinada següent, respectivament, començarà aquest diumenge.

1 de juny

El barco oceanogràfic ‘Ángeles Alvariño’ continua aquest dimarts fent escombrades del fons marí al sud-est de Santa Cruz de Tenerife, davant Hoya Fría, dins del dispositiu de recerca de les nenes Anna i Olivia, desaparegudes fa més d’un mes juntament amb el seu pare, Tomás Gimeno.

4 de juny

Després d’un mes de la desaparició de l’Anna i l’Olivia, la investigació gira entorn dels moments previs a l’última vegada que va ser vist el seu pare, Tomás Gimeno, principal sospitós d’un suposat segrest. Els investigadors estan reconstruint tots els moviments de Tomás Gimeno i així els investigadors podran confirmar si, com ja sospiten, el pare va poder utilitzar pedres per llastar els cossos de l’Anna i l’Olivia al fons del mar, segons apunta Telecinco. La Guàrdia Civil investiga la mida de les sis maletes que el progenitor va introduir a la seva embarcació.

Utilitzen tècniques 3D per saber el pes dels bolsos que Gimeno va portar al barco

Els investigadors de la Guàrdia Civil utilitzen tècniques en tres dimensions (3D) per intentar conèixer el pes i el volum dels bolsos que Tomás Gimeno, el pare de les nenes desaparegudes a Tenerife el 27 d’abril passat, va transportar des del seu cotxe a la seva embarcació abans de fer la primera incursió al mar.

7 de juny

Aquest dilluns el robot marí ha trobat una ampolla d’oxigen i un llençol a la zona on es busca les nenes desaparegudes a Tenerife, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació, que precisen que els dos objectes ara seran sotmesos a una anàlisi per mirar de confirmar si poden aportar pistes sobre el parador de les menors.

9 de juny: La mare de les nenes desaparegudes a Tenerife creu que l’Anna i l’Olivia són vives

La mare de l’Anna i l’Olivia, desaparegudes a l’illa de Tenerife el 27 d’abril passat, s’ha mostrat segura que són vives i que es troben amb el seu pare, Tomás Gimeno, malgrat que al fons del mar s’ha trobat una ampolla d’aire comprimit i una funda nòrdica propietat del pare de les nenes.

Notícies relacionades

«Per a mi tot això ha sigut un teatre muntat»: la mare de l’Anna i l’Olivia envia el seu primer àudio

Beatriz Zimmermann, la mare de l’Anna i l’Olivia, les nenes desaparegudes a Tenerife des del 27 d’abril passat, ha publicat un àudio després de la troballa d’una ampolla de busseig i una funda nòrdica al mar, pertanyents a Tomás Gimeno, pare de les petites i també desaparegut. Les petites es troben en parador desconegut des de fa sis setmanes, sense que fins ara hagi transcendit alguna dada rellevant, més que el fet pel barco oceanogràfic ‘Ángeles Alvariño’ dilluns passat, 7 de juny, a 1.000 metres de profunditat i a unes tres milles de la costa de Santa Cruz de Tenerife.