A les Balears i Sevilla

La Guàrdia Civil alerta de trucades falses a avis per vacunar-los a casa

La policia recorda que la campanya comença el 27 de desembre i que les injeccions es dispensaran als centres de salut

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha alertat que alguns avis de Sevilla i les Balears han rebut trucades falses en les que se’ls informava que anaven a vacunar-los a domicili contra la Covid, per la qual cosa recorda a les persones grans que la vacunació comença diumenge a les residències de gent gran. «S’han rebut trucades falses, sobretot a persones grans, simulant ser el Servei de Salut de les Balears per vacunar a domicili. La vacunació començarà el dia 27 a les residències de gent gran, mai a domicili», ha publicat la Guàrdia Civil en el seu compte de Twitter. 

Notícies relacionades

Després de produir-se algun cas a Sevilla i les Balears, les conselleries de Sanitat de les dues comunitats han demanat a la Guàrdia Civil la seva difusió per evitar que els avis «piquin». La Guàrdia Civil els recomana de tota manera que, si reben una trucada d’aquestes característiques, comprovin la seva veracitat en el centre de salut.

No és la primera vegada que les persones grans són víctimes dels desaprensius. A finals d’octubre, la Diputació Foral d’Àlaba va alertar que un grup d’estafadors estava contactant amb les residències d’avis del territori fent-se passar per inspectors de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i exigint pagaments en efectiu per realitzar falsos controls sanitaris i per l’entrega de material.