Segona operació sortida

Els drons de la DGT comencen a multar des de l'1 d'agost

Durant aquest dimecres i dijous es preveuen 2,9 milions de desplaçaments de llarg recorregut

eaygrjhxuaa3gen

eaygrjhxuaa3gen

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) comença a denunciar a partir d’aquest dijous els conductors que siguin captats per drons infringint la normativa de seguretat viària, coincidint amb la posada en marxa de la segona operació especial de l’estiu.

Els drons s’utilitzaran de forma prioritària per a la protecció d’usuaris vulnerables, en particular ciclistesmotociclistes i vianants, així com per a la vigilància de distraccions durant la conducció i en trams en els quals el risc d’accident és més gran, informa la DGT.

També s’utilitzaran per a la regulació en operacions i esdeveniments especials en els quals es concentri un elevat nombre de moviments a la carretera, per complementar els helicòpters i per recolzar en situacions d’emergència que per la seva gravetat afectin de manera notable la circulació i la seguretat dels usuaris de la via.

Actualment la DGT compta amb 11 drons, tres dels quals, certificats pel Centre Espanyol de Metrologia, que són els que comencen a denunciar, i els vuit restants continuaran utilitzant-se per a la regulació i la gestió del trànsit.

A més està en procés de licitació l’adquisició de 20 unitats més que una vegada subministrades i certificades s’incorporaran a les tasques de vigilància i control del trànsit.

Multa amb prova fotogràfica

La infracció captada per drons podrà ser notificada en l’acte per un agent de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil o ser tramitada posteriorment per les autoritats competents i totes disposaran del fotograma corresponent.

Aquest dimecres es posa en marxa la segona operació especial de l’estiu i durant aquesta jornada i la de dijous es preveuen 2,9 milions de desplaçaments de llarg recorregut, el doble que els habituals aquests dos dies de la setmana, i per a tot el mes d’agost el nombre de moviments previstos és de 47 milions, 1,57% més que els realitzats el mateix mes de l’any passat.

Vigilància tots els caps de setmana

Malgrat que l’1 d’agost continua sent la data de començament de vacances per a milers de ciutadans, la tendència dels últims anys ha sigut fragmentar-les en períodes més curts.

Per aquesta raó la DGT continuarà engegant dispositius especials de regulació i vigilància durant tots els caps de setmana de l’estiu.

La DGT estableix una sèrie de mesures com a instal·lació de carrils reversibles i addicionals amb cons en els moments de més afluència circulatòria, paralització d’obres i restricció de la circulació de vehicles de mercaderies perilloses i transports especials.

Hi haurà més presència d’agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil que l’estiu passat, s’utilitzaran les càmeres de les carreteres per vigilar l’ús del cinturó i del mòbil al volant i circularan vehicles camuflats.

Carreteres convencionals

Notícies relacionades

La DGT durà a terme entre els pròxims dies 12 i 18 d’agost una campanya de vigilància i control de la velocitat amb especial atenció a les carreteres convencionals, en les quals es produeix el major nombre d’accidents i de morts.

La campanya coincidirà amb un dels ponts  en què més nombre de desplaçaments es produeixen, ja que se sumen multitud de recorreguts curts a localitats properes al lloc de residència, la majoria fets per vies convencionals, amb traçat amb revolts, canvis de rasant, encreuaments al mateix nivell i avançaments.