A Madrid

Quatre detinguts per oferir drogues a menors a canvi de sexe

En alguns casos les víctimes, nois i noies, rebien estupefaents perquè els venguessin en escoles o en el seu cercle més pròxim

rjulve45890551 files  in this file photo taken on may 12  2018 a man smokes181114125525

rjulve45890551 files in this file photo taken on may 12 2018 a man smokes181114125525 / THOMAS SAMSON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones a la Comunitat de Madrid per la seva presumpta implicació en delictes sexuals i de tràfic de drogues amb menors, a qui oferien estupefaents a canvi de relacions íntimes.

En el marc de l’operació, els agents van identificar sis víctimes, cinc noies i un noi, que haurien patit aquest xantatge, fins i tot sota coacció, ha informat aquest dimarts la Direcció General de la Guàrdia Civil.

Els menors, d’entre 14 i 15 anys, desapareixien durant dies i tornaven a casa seva amb signes d’haverconsumit drogues; s’havia generat en ells una dependència emocional i reincidien.

Tots amb antecedents

La semblança de diverses denúncies presentades després de la desaparició va portar a l’obertura d’una investigació a finals de l’any passat que s’ha saldat amb quatre arrestos a Galapagar, El Escorial i Torrejón de Ardoz, tots ells homes, entre els 25 i 56 anys, amb antecedents.

En alguns casos els menors rebien la droga per tal de comerciar en escoles o el cercle més pròxim.

Les indagacions van conduir la Guàrdia Civil a localitzar les vivendes que els implicats feien servir per a aquestes activitats a Galapagar i la urbanització Los Arroyos d’El Escorial. 

Els agents van confiscar en diferents registres 385 grams de marihuana i 97 d’haixix, així com una escopeta, una pistola simulada, ordinadors, telèfons mòbils, discos durs, roba amb etiquetes i alarmes, a més de 635 euros en monedes.

Notícies relacionades

A dos dels detinguts, que es troben a la presó, se’ls atribueixen els delictes d’agressió sexual, abús sexual, prostitució i corrupció de menors, tràfic de drogues i inducció a l’abandonament del domicili, i a la resta, delictes contra la salut pública.

Els investigadors no descarten que existeixin més víctimes que hagin decidit no denunciar.