Set detinguts

Intervingudes dues tones d'haixix i armes de guerra a Múrcia

La Policia Nacional desarticula un grup especialitzat en 'vuelcos': es feien passar per agents per robar l'estupefaent a altres organitzacions

culebra-murcia-editado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional han intervingut 2.200 quilos d’haixix i armes de guerra, municionades i amb diversos carregadors de recanvi, a una organització assentada a Múrcia. Han sigut detingudes set persones i s’han realitzat quatre registres. El grup estava especialitzat en ‘vuelcos’, que consisteix a fer-se passar per policies per robar l’estupefaent a altres organitzacions, activitat molt rendible perquè molt poques vegades es denuncia el delicte.

Les investigacions van començar centrant-se en un grup assentat a Alacant i Múrcia i compost per ciutadans espanyols, marroquins, italians i britànics. Aquesta organització dedicada al’exportació de marihuana i haixix a països d’Europa, principalment a Itàlia, utilitzava camions a nom d’una empresa assentada a la regió de Múrcia per distribuir la substància estupefaent.

Empreses de transport

El grup anava emmagatzemant la droga, bé en naus industrials situades en polígons amb la finalitat d’emmascarar les seves activitats amb l’esdevenir habitual de les empreses de transporto bé en xalets amb garatges situats en zones residencials per tenir més vigilància i seguretat. Una vegada tenien pactada la venda, manipulaven el dipòsit de combustible dels camions per guardar la droga en compartiments ocults i per distribuir-la per les diferents rutes, especialment cap a Itàlia i, en ocasions, al Regne Unit.

Aquests amagatalls estaven realitzats d’una manera tan eficient que, fins i tot havent passat controls de combustible en carreteres, no s’havia advertit el dipòsit on es trobava l’estupefaent.

Notícies relacionades

Els agents, després de tenir coneixement del mètode, van detectar que havien ocultat una important quantitat d’haixix en un domicili i en una nau industrial ubicada en un polígon industrial de Molina de Segura (Múrcia) fins a la seva posterior distribució.

Quan l’organització es va disposar a treure la mercaderia, es va iniciar el dispositiu policial arran del qual han sigut detingudes set persones.