PREN-T’HO EN SÈRIE

Les 23 noves sèries més esperades del 2023

Adaptacions esperades, obres de grans directors i algun prometedor ‘true crime’ patri destaquen en aquesta selecció de més de 20 títols a tenir en compte

Les 23 noves sèries més esperades del 2023
6
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En ple reajustament econòmic, cadenes i plataformes han començat a ser més estrictes amb els projectes que aproven, però aquestes dificultats de cinturó no s’adverteixen en l’oferta imminent. Aquesta selecció de 23 títols (per fer la rima amb l’any que comença) hauria pogut ser de 30 o 40. I això incloent-hi només sèries 100% noves, és a dir, deixant-hi fora retorns tan sonats com ‘Succession’, ‘Barry’ i ‘The Mandalorian’, entre d’altres. Tot seguit llistem apostes i indiquem plataforma i (si existeix) data d’estrena. 

1. ‘The last of us’ (HBO Max, 16 de gener)

Les adaptacions de videojocs semblen mig maleïdes, però aquesta arriba amb la garantia HBO i el creador de ‘Chernobyl’, Craig Mazin, als comandaments de la nau junt amb el creador dels jocs. Pedro Pascal és el contrabaixista Joel; Bella Ramsey, la seva mena de filla substituta Ellie, misteriosament immune a la infecció que ha devastat el món. 


2. ‘Fleishman está en apuros’ (Disney+, 22 de febrer)

Taffy Brodesser-Akner, mestra dels perfils periodístics, adapta aquí la seva primera i celebrada novel·la. Jesse Eisenberg (‘La xarxa social’) encarna el personatge titular, un pare divorciat que, en ple descobriment de les ‘apps’ de cites, descobreix que la seva exdona (Claire Danes) ha desaparegut i ell s’ha de quedar els nens.


3. ‘Daisy Jones & The Six’ (Prime Video, 3 de març)

També salta de la pàgina a la pantalla aquella història oral (fictícia) d’un grup ‘soft rock’ sospitosament semblant a Fleetwood Mac. L’excel·lent Riley Keough (‘The girlfriend experience’) és la seva Stevie Nicks, mentre que Sam Claflin (‘Els jocs de la fam’) exerceix com a maniàtic del control amb aires de Lindsey Buckingham. 


4. ‘Balenciaga’ (Disney+)

Alberto San Juan donarà vida a l’emblemàtic modista, símbol d’elegància i innovació, en aquesta sèrie biogràfica firmada pel trio (Aitor Arregi, Jon Garaño, Jose Mari Goenaga) darrere de ‘Loreak’, ‘Handia’ i ‘La trinchera infinita’. La nominada a l’Oscar Bina Daigeler s’encarrega del disseny de vestuari. 


5. ‘The Continental’ (Prime Video)

L’univers ‘John Wick’ s’expandeix a les sèries amb aquesta preqüela protagonitzada per un jove Winston Scott (Colin Woodell), futur director del famós hotel d’assassins on no es pot matar ningú. Per reunir-se amb el mateix Wick (Keanu Reeves) ens queda ‘John Wick 4’, estrena als cines el 24 de març. 


6. ‘El cuerpo en llamas’ (Netflix)

El nucli creatiu d’‘Intimidad’ es marca un enorme desafiament: superar des de la ficció el doble episodi de ‘Crims’ sobre el ‘Crim de la Guàrdia Urbana’. Úrsula Corberó, Quim Gutiérrez i José Manuel Poga són els tres vèrtexs d’aquell triangle inquietant. 


7. ‘Dead ringers’ (Prime Video)

Abans de l’anunciada ‘Scanners’ arribarà, pel que sembla, l’adaptació d’un altre clàssic de Cronenberg: ‘Inseparables’. Invertint el sexe, són ara dues ginecòlogues, totes dues Rachel Weisz, les que s’enreden en una trama de drogues, investigació mèdica il·legal, desig i amor. Alice Birch (‘Normal people’) és la guionista en cap.  


8. ‘The diplomat’ (plataforma per determinar)

¿Què hi ha més intrigant que una nova sèrie de World Productions, la companyia que hi ha darrere de ‘Line of duty’? Doncs una sèrie de World Productions amb Barcelona com a paisatge. És aquí on la diplomàtica encarnada per Sophie Rundle (Ada Thorne a ‘Peaky blinders’) soluciona problemes a nacionalitzats britànics. 


9. ‘Full circle’ (HBO Max)

Després de l’experiment ‘Mosaic’, Steven Soderbergh torna a col·laborar amb el guionista Ed Solomon en un relat serialitzat calidoscòpic. La investigació del segrest del net d’un famós xef (Dennis Quaid) posa al descobert els secrets que uneixen un grapat de personatges i cultures a Nova York. 


10. ‘The idol’ (HBO Max)

Abel Tesfaye (més conegut com a The Weeknd) i Sam Levinson, creador d’‘Euphoria’, uneixen forces en aquesta història d’amor tòxic amb la indústria musical com a paisatge. La protagonitzen el mateix Tesfaye com a guru de l’autoajuda i Lily-Rose Depp com a aspirant a estrella del pop. 


11. ‘Justified: City Primeval’ (plataforma per determinar)

Timothy Olyphant torna a calçar-se el barret del US Marshal Raylan Givens en aquest ‘spin-off’ de ‘Justified: La ley de Raylan’, aquella gran adaptació d’històries d’Elmore Leonard. Una novel·la originalment sense Givens (‘Ciudad salvaje’, de 1980, que va estar en el punt de mira de Peckinpah i Tarantino) serveix ara com a material de base. 


12. ‘Masters of the air’ (Apple TV+)

Després de ‘Band of brothers’ i ‘The Pacific’, Tom Hanks i Steven Spielberg produeixen una altra minisèrie sobre la Segona Guerra Mundial, aquesta vegada centrada a la Vuitena Força Aèria dels Estats Units. Austin Butler (‘Elvis’) lidera el repartiment. 


13. ‘Mrs. Davis’ (SkyShowtime)

Hi ha secretisme important al voltant d’aquest drama fantàstic de Damon Lindelof (‘Perdidos’, ‘The leftovers’, ‘Watchmen’) i Tara Hernandez, història d’una monja (Betty Gilpin) en lluita amb una intel·ligència artificial. S’hauria d’estrenar a SkyShowtime, plataforma amb continguts de Peacock i Paramount+, que es llançarà a Espanya el primer trimestre.


14. ‘The Palace’ (HBO Max)

Encara recent la sonada ‘Mare of Easttown’, Kate Winslet torna a HBO com a protagonista i productora d’un drama situat entre les quatre parets del palau d’un règim autoritari. Creació de Will Tracy (guionista de ‘Succession’) amb direcció del veterà Stephen Frears


15. ‘The power’ (Prime Video)

En aquest ‘thriller’ de ciència-ficció feminista, Naomi Alderman adapta la seva novel·la del 2016 sobre un món on gairebé totes les adolescents desenvolupen el poder d’electrocutar la gent a la seva voluntat. Apropiadament, totes les guionistes i directores del projecte són dones.


16. ‘El problema de los tres cuerpos’ (Netflix)

D. B. Weiss i David Benioff, els homes de ‘Joc de trons’, han desenvolupat, en aliança amb Alexander Woo (‘True blood’), aquesta adaptació de la famosa novel·la de Liu Cixin sobre el primer contacte de la humanitat amb una civilització alienígena. 


17. ‘Reina roja’ (Prime Video)

La primera entrega de la trilogia de Gómez-Jurado arribarà a televisió amb, com a mínim, actors de carisma: Vicky Luengo és Antonia Scott, peça principal d’un projecte policial experimental, i Hovik Keuchkerian, el policia Jon Gutiérrez, encarregat de reactivar la nostra heroïna. 


18. ‘Romancero’ (Prime Video)

Tomás Peña, membre del col·lectiu audiovisual Manson, al qual devem grans vídeos per a Rosalía i Katy Perry, dirigeix aquesta història de terror sobrenatural escrita per Fernando Navarro (‘Verónica’). Dos joves desemparats (Sasha Cócola i Elena Matic) fugen de criatures sobrenaturals per una Andalusia desèrtica. 


19. ‘Secret invasion’ (Disney+)

En aquesta adaptació d’un dels arcs més cèlebres de Marvel, Nick Fury (Samuel L. Jackson) s’enfronta a un grup de Skrulls (la raça alienígena que va debutar a l’UCM a ‘Capitana Marvel’) infiltrats a la Terra. Altres títols de la Fase Cinc de la marca per a aquest any: ‘Echo’, ‘Ironheart’, ‘Agatha: Coven of Chaos’ i la nova temporada de ‘Loki’. 


20. ‘Star wars’. Skeleton Crew’ (Disney+)

Per la banda de ‘Star wars’, a més de l’‘spin-off’ ‘Ahsoka’ i l’animada ‘Young Jedi aventures’, podrem veure aquest intent de traslladar l’esperit d’‘Els goonies’ a una peripècia desenvolupada en els dies posteriors a la caiguda de l’Imperi. Dirigeix Jon Watts, responsable de l’exitosa última trilogia de Spider-Man.


21. ‘True detective: Night country’ (HBO Max)

És la primera temporada de ‘True detective’ no escrita per Nic Pizzolatto, però a canvi tenim Issa López (‘Vuelven’) com a guionista i directora, Barry Jenkins (‘Moonlight’) a la producció i Jodie Foster en el seu primer paper important a televisió des de 1975: una policia que investiga, junt amb el personatge encarnat per Kali Reis, la desaparició de sis homes en un centre d’investigació àrtic a Alaska. 


22. ‘Tout va bien’ (Disney+)

Notícies relacionades

La gran Virginie Efira (‘Benedetta’) protagonitza aquest drama familiar de Camille de Castelnau, guionista d’‘Oficina de infiltrados’, el creador del qual, Éric Rochant, exerceix com a director dels dos primers episodis i productor. Una família mira de continuar vivint després que un dels seus nens caigui greument malalt. 


23. ‘Vestidas de azul’ (ATRESplayer Premium)

Los Javis (Calvo i Ambrossi) produeixen aquesta continuació de ‘Veneno’, adaptació del llibre de Valeria Vegas sobre el tractament social i cinematogràfic de la transsexualitat en els anys de la Transició. A més, ens portaran ‘La Mesías’, drama familiar apocalíptic per a Movistar Plus+. 

Temes:

HBO Netflix