Estrena el 22 d’agost

Així és Emma d’Arcy, l’actriu que interpreta la princesa de ‘La Casa del Dragón’ adulta

La intèrpret britànica, que s’identifica de gènere no binari, encarna Rhaenyra Targaryen en la preqüela de ‘Juego de Tronos’ d’HBO Max

Així és Emma d’Arcy, l’actriu que interpreta la princesa de ‘La Casa del Dragón’ adulta

HBO MAX

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan va començar ‘Juego de Tronos’, només els que havien devorat les novel·les de George R. R. Martin en què es basava la sèrie podien intuir la importància que podia adquirir en la història una dona com Daenerys, que va començar com una fràgil i apocada damisel·la venuda pel seu germà, l’imponent Khal Drogo, i va acabar convertida en la Khaleesi, una reina temuda per tots.

La seva sang drac corre també per les venes de Rhaenyra Targaryen, que en aquest cas sí que està cridada a ser des del principi u dels personatges centrals de ‘La Casa del Dragón’ (‘The House of Dragon’), la preqüela de la famosa saga fantàstica. «És el paper més important del programa, en molts sentits», ha sentenciat Ryan Condal, cocreador i ‘showrunner’ junt amb Miguel Sapochnik.

La responsabilitat de representar-la a la pantalla ha recaigut en dues actrius que, tot i que l’encarnen en èpoques diferents de la seva vida, es porten només vuit anys de diferència entre elles. Mentre que l’australiana Milly Alcock, de 22 anys, li dona vida en la seva adolescència, la seva etapa adulta va a càrrec de la britànica Emma D’Arcy. Als seus 30 anys, és el paper més decisiu fins a la data de l’actriu londinenca, que va estudiar a la Ruskin School of Art de la Universitat d’Oxford.

Caçafantasmes a ‘Truth Seekers’

Avesada a produccions teatrals, va arribar a ser directora artística de la companyia de teatre Forward Arena de Londres (especialitzada a tractar temàtiques LGBTQ en obres com ‘Callisto: A Queer Epic’) i va protagonitzar el videoclip ‘Too much love’ del grup Little Cub, però la televisió és la que li està donant més projecció internacional. Com la sèrie d’Amazon Prime Video ‘Truth Seekers’, una comèdia de terror en la qual formava part d’un peculiar equip de caçafantasmes, la segona temporada de ‘Hanna’ (rodada parcialment a Barcelona) i títols com ‘Wanderlust’ (Netflix) i la pel·lícula ‘Misbehavior’.

La seva imatge en la vida real dista molt de la que llueix com a Rhaenyra, amb una llarga cabellera daurada característica dels Targaryen. A les alfombres vermelles a les quals ha acudit a presentar ‘La Casa del Dragón’ (‘The House of Dragon’) l’hem pogut veure amb un ‘look’ molt androgin i cabells a l’estil ‘garçon’ que també lluia quan va realitzar els primers càstings virtuals (era època de pandèmia) per a la preqüela de ‘Juego de Tronod’.

La perruca del càsting

En el primer, Condal i Sapochnik li van demanar que es posés una perruca per imaginar-se-la com la seva princesa drac i, amb les botigues tancades per culpa de la covid, va haver d’enginyar-se-les recorrent a unes extensions improvisades que la seva parella trigava hora i mitja a col·locar-li a cada audició. Però va valer la pena, perquè va convèncer els productors que era la persona perfecta per al paper.

Notícies relacionades

D’Arcy, de fet, s’identifica com de gènere no binari, una cosa que creu que l’ha ajudat a l’hora d’interpretar Rhaenyra, un personatge que està lluitant contra el sistema patriarcal i el destí que li tenen assignat a la cort per la seva condició de gènere. «Rhaenyra té una batalla constant amb el que significa ser dona», ha declarat a ‘The Hollywood Reporter’.

«Està terroritzada per quedar atrapada en la maternitat i és conscient de com la seva posició seria diferent si fos un home. Soc una persona no binària. Sempre m’he sentit atreta i repel·lida per la identitat masculina i femenina i crec que això es desenvolupa amb sinceritat aquí», reitera D’Arcy, que considera que entre el seu personatge i el del seu oncle, Daemon Targaryen (Matt Smith), hi ha una gran connexió a causa de les seves semblances pel seu caràcter guerrer. «D’alguna manera, estan fets de la mateixa pasta i, tanmateix, les regles són completament diferents per a ells», reflexiona a ‘Entertainment Weekly’.