Una sèrie a reivindicar

Bridget Everett, del cabaret més transgressor a la joia oculta de HBO

La còmica i cantant protagonitza l’emotiva sèrie ‘Somebody somewhere’, inspirada en la seva pròpia vida

Bridget Everett, del cabaret més transgressor a la joia oculta de HBO

HBO MAX

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Bridget Everett (Manhattan, Kansas, EUA, 1972) és una còmica i cantant que fa anys que trenca motllos amb el seu transgressor i irreverent espectacle de cabaret a les sales novaiorqueses, on sol demostrar que no té pèls a la llengua ni es talla a l’hora de provocar el públic. Coneguda pels seus monòlegs a ‘Inside Amy Schumer’ (Comedy Central) i títols com ‘Camping’ (HBO Max), ‘Creedme’ (Netflix), ‘Juerga de mamis’ i ‘Patti Cake$’, ara protagonitza la joia oculta de HBO Max,’Somebody, somewhere’, una sèrie creada per Hannah Bos i Paul Thureen que aborda amb gran sensibilitat el duel per la pèrdua d’un ésser estimat i el procés de reconnexió amb les arrels, sense oblidar els tocs de comèdia que tant domina l’actriu i que, és clar, també formen part de la nostra vida quotidiana per moltes crisis que estiguem passant.

Inspirada en la mateixa vida de la protagonista, aquesta sèrie sense grans pretensions però que està guanyant adeptes pas a pas per la veritat i la tendresa que emana comença amb la tornada al seu poble natal de Kansas del Sam (Everett), després de la mort de la seva germana, que va estar cuidant durant la seva fase terminal de càncer. Allà, en un lloc on mai va sentir que encaixava, entaula amistat amb un antic company d’institut, cristià i gai (l’entranyable Joel al qual dona vida Jeff Hiller), que l’arrossega als assajos del cor de l’església que acaben transformant-se en el lloc de trobada de la comunitat ‘queer’ de la localitat capitanejats pel professor Fred Rococo, que interpreta el ‘drag king’ Murray Hill.

Aquest personatge i el d’Everett, amics en la vida real, van ser els únics que no van haver de sotmetre’s als càstings perquè els papers estaven escrits expressament per a ells, proves per les quals sí que va passar l’altra germana del Sam en la ficció, Mary Catherine Garrison, que havia sigut companya de pis de la protagonista quan treballava en un restaurant durant els seus primers anys a Nova York. «A la meva ciutat natal, no hi ha cap bar gai. Ni tan sols hi ha una nit gai en un bar, que jo sàpiga. Però hi ha una comunitat gai», ha comentat Everett sobre la inspiració per crear aquestes reunions del cor que li serveixen al seu personatge per tornar a il·lusionar-se i, a ella, per demostrar la seva potència vocal amb la qual també es guanya la vida amb la seva banda, The Tender Moments, en la qual figura l’ex-Beastie BoysAdam Horovitz.

Persones diferents

Notícies relacionades

«El més divertit d’aquesta sèrie és que, quan tens algú com el Jeff, el Murray o fins i tot jo, de vegades Hollywood no sap què fer amb persones que són diferents. Llavors, has de mostrar-los què s’ha de fer amb les persones que semblen diferents», ha assenyalat l’actriu sobre la brillant reivindicació que fa ‘Somebody somewhere’ de les minories en els entorns conservadors dels EUA. Ella, que trenca amb l’estereotip normatiu dels cossos perfectes de les actrius de Hollywood, sempre s’ha sentit orgullosa de les seves corbes, de les quals treu partit en els seus xous en directe, on sol aparèixer amb un ampolla de Chardonnay a la mà. «Soc una dona gran, però no em veig així. Tinc com el contrari de dismòrfia corporal: em poso un biquini i penso: !Que bé que em queda!», ha recalcat en algunes entrevistes. «Els d’algunes persones són grans i elevats, els meus són penjants», descriu amb naturalitat l’actriu de ‘Lady Dynamite’ sobre els seus pits. «Tots tenim sang i un cor que batega. Llavors, ¿quin és el problema?», recalca.

Amb una segona temporada ja confirmada de la sèrie (que curiosament no es grava a Kansas, sinó a Illinois), Everett es planteja fondre’s més amb el seu personatge en la nova tanda de capítols. «És difícil traduir la salvatge Bridget de l’escenari que fa voltes i voltes a la pantalla i fer que sigui convincent, però intentarem jugar més amb això», reconeix aquesta actriu que, amb aquest emotiu paper protagonista tan lligat a la seva pròpia vida, s’ha de tenir a partir d’ara molt en compte.

Temes:

HBO Sèries