Desembarcament

¿Valen la pena les sèries d’HBO Max, nova plataforma a Espanya?

  • Comentem una desena de títols destacats que arribaran amb el desembarcament de la plataforma, aquest dimarts dia 26, o no gaire més tard

¿Valen la pena les sèries d’HBO Max, nova plataforma a Espanya?
6
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dia ha arribat: aquest dimarts, dia 26, l’HBO que coneixem es transformarà màgicament en HBO Max, la plataforma construïda pel conglomerat WarnerMedia al voltant d’una marca de gran prestigi. Els continguts seran més fàcils de localitzar, l’experiència d’usuari es podrà personalitzar i, en principi, l’HD de relativa qualitat donarà pas al 4K, almenys en els continguts més recents. Moltes sèries originals de Max ja s’havien anat estrenant a HBO España (‘Love life’, ‘The flight attendant’, etcètera), però no totes, com es pot veure en la següent selecció de títols a tenir en compte en el nou servei. I, a més de les sèries, hi ha un altre (lleugerament controvertit) atractiu: l’any que ve, les estrenes de cine de Warner es podran veure a HBO Max només sis setmanes després de veure’s a les sales.

1. ‘Dolores. La verdad sobre el caso Wanninkhof', un altre punt de vista

1. ‘Dolores. La verdad sobre el caso Wanninkhof', un altre punt de vista

Només uns mesos després de l’estrena a Netflix d’‘El caso Wanninkhof – Carabantes’, aquesta minisèrie documental de Noemí Redondo (clàssica reportera de ‘Callejeros’) ofereix un punt de vista insòlit del cas de Rocío Wanninkhof: el de la dona injustament empresonada pel seu assassinat, Dolores Vázquez, que per primera vegada relata la seva versió de la història davant la càmera. A més, es reconstrueixen els fets a través de material d’arxiu o (subtils) recreacions i s’incorporen perspectives actuals de familiars i pròxims. Bon treball només espatllat per una ambientació musical de vegades una mica inapropiada. Des de dimecres, dia 26. 


2. ‘Gossip girl’, la nova i diversa generació

2. ‘Gossip girl’, la nova i diversa generació

Hi ha motiu per començar a veure amb escepticisme les expansions d’universos coneguts, però aquesta seqüela del culebró juvenil dels dosmils supera expectatives. Potser perquè ve d’un dels guionistes i productors originals (Joshua Safran), conserva el regust essencial de l’original: la mateixa ironia afilada, la mateixa intensitat hormonal. D’altra banda, és molt més diversa en qüestions de raça i identitat sexual, factor que dona peu a un retrat més ric dels vicis i pecats de l’elit de Nova York. La rivalitat central es desenvolupa entre dues mig germanes de mateixa mare negra i el Chuck Bass de la història és pansexual. Des de dimecres, dia 26.


3. ‘Todo lo otro’, la gran aposta d’Abril Zamora 

3. ‘Todo lo otro’, la gran aposta d’Abril Zamora 

Després de cocrear i codirigir ‘Señoras del (h)AMPA’, abril Zamora s’ha construït una sèrie a la seva mida (i a la d’un grapat de col·legues amb talent). Ella crea, escriu i dirigeix aquesta comèdia dramàtica sobre la Dafne, una jove de poc més de 30 anys que acaba de fer la transició a dona i ha perdut el seu nòvio. Per sort o per desgràcia, descobreix que està enamorada del seu company de pis i amic de tota la vida, César (Juan Blanco), que té una nòvia que pràcticament viu amb ells. Com una espècie de ‘Girls’ castissa, ‘Todo lo otro’ fa efectius equilibris entre l’humor més directe del món i un dolor amb àmplia gamma de grisos. Des de dimecres, dia 26. 


4. ‘O.C.’, gloriosa tornada als dosmils

4. ‘O.C.’, gloriosa tornada als dosmils

Abans de crear ‘Gossip girl’, Josh Schwartz i Stephanie Savage van demostrar el seu talent per al drama ‘teen’ en aquest clàssic que ha recuperat HBO Max. Coneguda al Brasil com ‘Um estranho no paraíso’, la sèrie explora l’ansietat de classe a través de Ryan Atwood (Ben McKenzie), un jove de classe baixa acollit per una família rica del Comtat d’Orange. Aviat troba els seus interessos amorosos, però aquí el que importa realment és el seu idil·li espiritual amb el seu germà d’acollida, l’‘indie’ Seth Cohen (Adam Brody). I parlant d’‘indie’: sense la tasca d’Alexandra Patsavas com a supervisora musical, potser el rock alternatiu mai s’hauria tornat un fenomen ‘mainstream’ als dosmils. Des de dimecres, dia 26. 


5. ‘One Tree Hill’, bàsquet, punk i amor 

5. ‘One Tree Hill’, bàsquet, punk i amor 

Aquesta inoblidable creació de Mark Schwahn, una altra gran sèrie adolescent recuperada per HBO Max, explica la història de dos mig germans, Lucas (Txad Michael Murray) i Nathan (James Lafferty), que competeixen per posicions a l’equip de bàsquet del seu institut mentre intenten desenredar les seves vides amoroses. El primer, en concret, té un bon embolic triangular: es debat entre la (no tan) festaire Brooke (Sophia Bush) i una ‘dj’ de ràdio alternativa, Peyton (Hilarie Burton), que sent debilitat pels Descendents. Malgrat aquesta referència, la sèrie és més AOR que punk, però té personatges i diàlegs plens de matisos: es mira clarament al mirall d’‘En Dawson creix’, citada al primer episodi. Des de dimecres, dia 26. 


6. ‘Kamikaze’, fugint del dolor en pla salvatge

6. ‘Kamikaze’, fugint del dolor en pla salvatge

El primer Max Original encarregat a Dinamarca segueix els imparables passos de Julie (Marie Reuther), una «influencer» de 18 anys que, després de la mort dels seus pares i germà en un accident d’avió, decideix deixar-ho tot per fer un viatge salvatge per destinacions d’allò més diverses: Seül, Londres, Mèxic i, finalment, les sorres del Sàhara. Escrita per la guionista de la celebrada ‘Holiday’ (Johanne Algren) a partir d’una novel·la d’Erlend Loe, es presenta com una exploració del dol en clau de comèdia negra hipercinètica, formalment eclèctica i elèctrica. Des de l’14 de novembre 


7. ‘And just like that...’, el nou diari de Carrie

7. ‘And just like that...’, el nou diari de Carrie

Si algú posava el sexe a ‘Sexe a Nova York’ era Samantha Jones (Kim Cattrall), per això és normal que una seqüela sense ella tingui un altre títol totalment diferent. ‘Y así como así’ tornen a mostrar Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) i Charlotte (Kristin Davis), aquesta vegada acompanyades per una quarta amiga, la documentalista Lisa (Nicole Ari Parker), primer personatge negre important en la franquícia. Seran deu nous episodis sobre la vida i l’amistat als cinquanta. Des del desembre. 


8. ‘El pacificador’, redempció d’un patriota extrem

8. ‘El pacificador’, redempció d’un patriota extrem

James Gunn, guionista i director d’‘Escuadrón suicida’, versió 2021, ha escrit íntegrament i dirigit en gran part aquest ‘spin-off’ dedicat al superheroi (ultra)patriota encarnat per John Cena, aquest home disposat a donar tota la guerra necessària per fer possible la pau. Després de convertir-se en el dolent de la pel·lícula, Christopher Smith busca la seva redempció com a part d’un grup de mercenaris que, en principi, només mata gent dolenta. En principi. L’escena postcrèdits de la pel·lícula, en la qual Smith era hospitalitzat i entregat a John Economos (Steve Agee) i Emilia Harcourt (Jennifer Holland), dos ajudants d’Amanda Waller (Viola Davis), venien a anunciar la sèrie. Des del 13 de gener. 


9. ‘Made for love’, una distòpia amorosa

9. ‘Made for love’, una distòpia amorosa

La principal raó per veure aquesta fosca comèdia de Patrick Somerville (‘The leftovers’, ‘Maniac’), una distòpia amorosa amb ecos de ‘Black mirror’ o ’Soulmates’, és Cristin Milioti com una dona a la fuga d’un matrimoni marcat pel control a través de la tecnologia. Fuga potser en va: Hazel descobreix que el seu marit, el guru tecnològic Byron Gogol (Billy Magnussen), li ha implantat un dispositiu que li permet no només saber on és, sinó també veure com viu i saber les seves «dades emocionals». Basada en una novel·la d’Alissa Nutting, autora de la controvertida ‘Tampa’. Des de dimecres, dia 26.


10. ‘Starstruck’, clàssic instantani de la ‘romcom’

Notícies relacionades

10. ‘Starstruck’, clàssic instantani de la ‘romcom’

En una mena de ‘remake’ de ‘Notting Hill’ amb inversió dels gèneres, aquesta fantàstica comèdia romàntica segueix la història de Jessie (Rose Matafeo), una noia diguem-ne normal que s’embolica amb una estrella de cine internacional (a qui ella no reconeix), Tom Kapoor (Nikesh Patel), durant un agitat final d’any. El que no havia de durar s’acaba estenent, de manera entretallada, durant una bona temporada. A l’estil de ‘Catastrophe’, és romàntica però franca i salta de l’absurd el ressonant sense solució de continuïtat. Des de dimecres, dia 26.

Temes:

HBO Sèries