Pren-t’ho en sèrie

Les sèries que no voldràs perdre’t aquest estiu

  • Seleccionem fins a 16 títols que faran una mica més senzill el període canicular i ens acompanyaran en els dies de descans

  • No hi ha conat de sequera postpandèmica ni dèficit d’atractius en l’oferta d’HBO, Netflix o Prime Video per als pròxims mesos

  • Entre els molts ganxos, la primera sèrie de Pixar en vint anys o les noves temporades de fenòmens com ‘Rick i Morty’, ‘Sky rojo’ i ‘Ted Lasso’

Les sèries que no voldràs perdre’t aquest estiu

El Periódico

6
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Tornen els bojos anys 20? ¿Tornen desenfrenament i festa com mai? Segons sembla, alguns productors i plataformes estan preocupats per si després de la pandèmia hi haurà molt menys consum audiovisual. Menys, és possible. Gaire menys, no està tan clar. Sobretot perquè avui dia hi ha totes les facilitats per veure sèries on i quan un vulgui. També per la insensata oferta dels pròxims mesos: si alguna vegada hi va haver sequera pandèmica (aquí ho dubtem), es va acabar per complet. Aquesta selecció havia de ser d’una desena de títols i ha acabat sent de 16, però és que, a més, podrien haver sigut 20. Passin i vegin. No deixin de veure. 

1. ‘Maricón perdido’, un punt de vista diferent

L’escriptor Bob Pop s’inspira lliurement en la seva pròpia vida per explicar un relat en tres temps (adolescència, universitat i present) de com s’abraça la mateixa sexualitat en un entorn social que put a entossudiment. Entre la tendresa i la franquesa, és la seva particular ‘Dolor y gloria’. Fan falta més sèries així a Espanya, creades des de perspectives i sensibilitats més o menys úniques, i que donin la veu a grups vulnerabilitzats. TNT, des del 18 de juny.


2. ‘Physical’, Rose Byrne com a deessa de l’aeròbic

Després d’enlluernar com a Gloria Steinem a ‘Mrs. America’, la gran Rose Byrne encarna el feminisme des d’una altra perspectiva en aquesta història d’esperit emprenedor enfrontat a un món sexista. En els vuitanta, una mestressa de casa apàtica i tancada en un bucle autodestructiu troba la seva sortida en l’aeròbic, del qual acaba convertida en reina al nivell de Jane Fonda. Apple TV+, des del 18 de juny.


3. ‘Rick i Morty (T5)’ nova dosi en temps rècord 

Mai abans havíem hagut d’esperar menys, només tretze mesos, per tenir una altra ració d’universos infinits, acudits metagenèrics i bogeria generalitzada. En el tràiler hi ha una frase que resumeix tot el deliri d’aquesta mítica sèrie: «¿On anem en tirolina per túnels de metall futuristes?». HBO, des del 21 de juny.


4. ‘La Misteriosa Sociedad Benedict’, sèrie infantil de luxe

Els pares poden compartir amb els seus nanos el visionament d’aquesta adaptació dels llibres de Trenton Lee Stewart. El guió va a càrrec de Phil Hay i Matt Manfredi, el duo de ‘La invitación’. I el director James Bobin (‘The Muppets’) sembla seguir els passos de Wes Anderson en la seva aposta per un hilarant barroquisme. Disney+, des del 25 de juny.


5. ‘The good fight (T5)’ sense Lindo però amb Patinkin

Trobarem a faltar Jush Cumbo i Delroy Lindo en el bufet, però l’‘spin-off’ de ‘The good wife’ compensa aquestes sortides afegint Mandy Patinkin com un ciutadà de Chicago sense experiència legal que decideix obrir el seu propi tribunal. Movistar+, des del 25 de juny.


6. ‘Monstruos a la obra’, l’energia del riure

John Goodman i Billy Crystal (i José Mota i Santiago Segura en la versió espanyola) tornen a posar veu a Mike i Sully en la primera sèrie de Pixar en 20 anys. L’acció arrenca el dia després del final de ‘Monstres S.A.’ quan la planta d’energia es concentra a aconseguir rialles abans que crits. Disney+, des del 2 de juliol.


7. ‘I think you should leave (T2)’ humor llunàtic

A la primavera del 2019, la sèrie d’esquetxos de Tim Robinson ens va atacar per l’escaire i es va erigir en un inesperat clàssic còmic del segle XXI. Entre les fites per recordar, aquell malaltís grup de sondeig o els intents d’un home vestit de frankfurt per deslligar-se de les destrosses d’un Wienermobile. De la segona temporada esperem nivells encara més seriosos de surrealisme. Netflix, 6 de juliol.


8. ‘The White Lotus’, depuració impossible  

Mike White, creador de la meravellosa ‘Iluminada’, torna amb el que sembla una altra comèdia trista sobre l’engany de l’escapisme ‘new age’ i la impossibilitat de partir de zero. El títol fa referència a un resort hawaià on diversos hostes miren, en va, de relaxar-se i rejovenir: gent com l’executiva Nicole (Connie Britton) i el seu marit Mark (Steve Zahn), o la jove parella formada per Shane (Jake Lacy) i Rachel (Alexandra Daddario). HBO, des de l’11 de juliol.


9. ‘Schmigadoon!’ tancats en el musical

En aquesta comèdia musical produïda per Lorne Michaels (creador de ‘Saturday night live’), Cecily Strong i Keegan-Michael Key són una parella en crisi que se’n va d’excursió motxillera regeneradora i acaba només amb més problemes. Estan tancats al poble encantat de Schmigadoon, on tothom es mou i, sobretot, canta, com en un musical clàssic. Apple TV+, des del 16 de juliol.


10. ‘Sky rojo (T2)’ l’altra meitat del ‘trip’

Amb la seva primera tanda d’episodis, el ‘thriller’ pervers d’Álex Pina i Esther Martínez Lobato no va deixar ningú indiferent. Ara sabrem com segueix la venjança de Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito) i Gina (Yany Prado); més en concret, per exemple, per què la primera va salvar la vida a Romeo (Asier Exteandia) en l’últim moment. Netflix, 23 de juliol.


11. ‘Ted Lasso (T2)’, optimisme abans que res 

L’estiu passat, una comèdia sorgida quasi del no res va alegrar la vida a mig món. Sobretot, gràcies a la gran tasca de Jason Sudeikis, també cocreador, en el paper protagonista: el d’un entrenador de futbol americà universitari de Kansas que acaba entrenant un equip de la Premier League britànica, malgrat no tenir cap experiència en aquesta classe de futbol. Veurem si l’AFC Richmond aconsegueix tornar a pujar de categoria a la lliga. Apple TV+, des del 23 de juliol.


12. ‘Cruel summer’, els girs que necessitem

Cap estiu està complet sense un bon ‘thriller’ ple de girs inesperats, ja sigui en forma de novel·la de tapa tova o sèrie de fàcil digestió. Per a això últim tenim ‘Cruel summer’, creació de Bert V. Royal (‘Rumores y mentiras’) sobre la desaparició d’una noia i la transformació d’una altra, sense aparent relació amb aquella, en la persona més menyspreada dels Estats Units. Prime Video, 6 d’agost.


13. ‘Heels’, ‘piledrivers’ molt seriosos

D’una sèrie sobre lluita lliure de Michael Waldron, guionista de ‘Rick i Morty’ i creador de la juganera ‘Loki’, es podria esperar bastant humor, però pel seu tràiler, ‘Heels’ sembla més ‘El luchador’ que ‘GLOW’. Stephen Amell i Alexander Ludwig són dos germans que es disputen el llegat familiar sobre el ring. Starzplay, 15 d’agost.


14. ‘La directora’, intrigues d’universitat

És la primera sèrie de (o produïda per) David Benioff i D.B. Weiss després de ‘Joc de trons’. I la primera de Sandra Oh després de ‘Killing Eve’. Però no esperin dracs ni acció: és una comèdia dramàtica d’episodis de mitja hora sobre la primera dona i persona de color al càrrec del departament de llengua anglesa d’una universitat imaginària. La seva cocreadora i ‘showrunner’ és Amanda Peet, autora ja de diverses obres teatrals. Netflix, 27 d’agost. 


15. ‘What if...?’ camins alternatius 

Notícies relacionades

Els còmics d’història alternativa de Marvel es converteixen en una sèrie animada que comptarà, això sí, amb les veus dels actors de les pel·lícules. És a dir, sentirem Chris Evans com a Capità Amèrica zombi. Disney+, agost.


16. ‘La casa de papel 5 (part 1)’ el principi del final 

Després de més de cent hores d’atracament, el que hagi de passar finalment passarà. Les primeres imatges ens han revelat com estan les coses dins i fora del Banc d’Espanya: el professor camina fora de joc després que Sierra trobés el seu amagatall; Lisboa està fora de perill dins del banc. La segona part de temporada arribarà al desembre. Netflix, 3 de setembre.

Temes:

Sèries