Selecció

Cinc episodis mítics de ‘Friends’ per recuperar a HBO

  • En seleccionem un grapat entre una infinitat de grans capítols que asseguren vint minuts d’evasió absoluta

Cinc episodis mítics de ‘Friends’ per recuperar a HBO
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No hi ha capítol de ‘Friends’ sense almenys set o vuit bromes memorables. Per alguna cosa els seus guionistes feien jornades d’entre 14 i 16 hores, que, de vegades, s’estenien fins a ser un dia complet. De la collita total de 236 episodis (tots disponibles a HBO Espanya), aquest cronista té cinc debilitats.

‘El de cuando nadie está listo’ (temporada 3, episodi 2)

‘24’ no és l’única telesèrie explicada en temps real. També aquest episodi de ‘Friends’ jugava a un estressant tic-tac per explicar l’intent de Ross de treure el grup de casa en els pocs minuts que tenen per arribar a temps a un acte benèfic del museu. Ningú està vestit. Bé, Phoebe, sí, però es taca amb hummus. Joey s’ha quedat temporalment la butaca en què estava Chandler: segueix el drama. 


‘El de la medusa’ (temporada 4, episodi 1)

Bàsicament, un drama hilarant entorn de cert incident de platja que porta Chandler a fer un relatiu favor a Monica. Joey havia vist el truc al Discovery Channel: si et pica una medusa, el millor que pots fer és ruixar la picada amb orina. És també l’episodi de la mítica carta de 18 pàgines (¡per davant i per darrere!) amb què Rachel culpa Ross de tots els problemes de la seva relació. 


‘El de todas las promesas’ (temporada 5, episodi 11)

Els ‘Friends’ donaven la benvinguda al 1999 (com passa el temps, com hem canviat, etcètera) amb una tirallonga de nous propòsits que cap té la força per complir. El de Ross («faré cada dia una cosa que no hagi fet») deriva en la compra d’uns pantalons de cuir que, segons els seus amics, el fan semblar un friqui, però que ell insisteix igualment a portar. L’‘slapstick’ boig està servit.


‘El del policia’ (temporada 5, episodi 16)

Notícies relacionades

El policia era el gran Michael Rapaport i era la seva placa la que Phoebe trobava al Central Park i utilitzava per fer bones obres. Encara més memorable: Ross, Monica i Chandler mirant de fer passar un voluminós sofà pel forat d’una escala. Grans imatges d’ells dos com a origami humà. Riguin-se del laboriós trasllat d’aquell llit a ‘El knack... Y cómo conseguirlo’.


‘El del armadillo navideño’ (temporada 7, episodi 10)

Segurament, el millor episodi de Nadal de ‘Friends’. El títol fa referència a la disfressa triada per Ross per convèncer el seu fill Ben que la Hanukkà és molt guai. D’altra banda, Phoebe fa regals funestos a Joey per intentar fer fora Rachel del pis, mentre que Chandler i Monica miren de subornar un ‘maître’ per tenir taula, com l’Elaine de ‘Seinfeld’ a l’episodi ‘El restaurante chino’.

Temes:

Sèries