Obituari

Adeu a Sergio Mas, el fotògraf de totes les Santa Colomes

La ciutat acomiada un fotògraf que sempre va fugir dels focus i que hi va dedicar el seu temps, la seva vida

Adeu a Sergio Mas, el fotògraf de totes les Santa Colomes

SALVA MONTES (CEDIDA)

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

La mirada aclaparadorament bondadosa de Sergio Mas no tornarà a projectar-se sobre els racons de Santa Coloma de Gramenet, la ciutat a la qual va entregar el seu temps, la seva vida.

El fotògraf, categoria que curullava amb el seu talent però de la qual parlava amb el respecte característic de la seva humilitat, va morir aquest 9 de setembre després de mesos entre ingressos hospitalaris per problemes de salut. Anys enrere, Mas havia lluitat contra un càncer.

Tot i que Sergio Mas es definia en petit comitè com un «fotògraf amateur», el seu impressionant full de serveis a Santa Coloma, ciutat que va estimar amb totes les seves forces, habilita a considerar-lo fotògraf amb totes les lletres, sense pal·liatius. El fotògraf de totes les Santa Colomes.

Mas va crear el maig del 2010 Santa Coloma de Gramenet-Imatges, una pàgina de Facebook que va néixer amb voluntat de modest arxiu local i s’ha acabat convertint en l’històric fotogràfic de referència a la ciutat, que nodreix tant la societat civil com els mitjans de comunicació.

L’impuls de la fotografia colomenca

L’altre gran projecte de Mas a Santa Coloma va ser l’Associació Colomenca d’Aficionats a la Fotografia (ACAF), entitat local des que la va promoure, juntament amb altres fotògrafs de la ciutat i mentre col·laborava desinteressadament amb diaris locals o s’implicava solidàriament en una infinitat de causes socials, l’amor per la fotografia.

Sergio Mas va ser un protagonista silenciós de la història de Santa Coloma: mentre s’apressava a fugir de tots els focus possibles, era impossible no trobar-se’l en tota mena d’actes culturals o polítics, en tota índole de paisatges locals per immortalitzar amb el seu objectiu.

Notícies relacionades

Tot Santa Coloma, sense distincions, plora avui la mort de Sergio Mas. Quin millor marc per retratar la vida d’un home que sempre, per sobre de totes les coses, va tenir com a prioritat ser una bona persona. Fins sempre, Sergio Mas.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma