Nacho Palau: 10 coses que s’han de saber sobre l’ex de Miguel Bosé i nova estrella de ‘Supervivientes’

Nacho Palau: 10 coses que s’han de saber sobre l’ex de Miguel Bosé i nova estrella de ‘Supervivientes’

Instagram

4
Es llegeix en minuts

Va compartir la seva vida durant 26 anys amb Miguel Bosé i tot va acabar com el rosari de l’aurora, amb un ‘repartiment’ de fills imposat pel cantant i que Nacho Palau es resistia a acceptar, motiu pel qual va emprendre una batalla legal que els va portar davant el jutge. Anys de silenci, sense entrar a defensar-se ni tan sols quan el cantant assegurava que la seva era una «relació de convivència, no de parella». Silenci que el valencià trenca ara amb el seu recent fitxatge per ‘Supervivientes’, en què tindrà l’oportunitat d’explicar la seva versió de la història. Aquí hi ha una aproximació a la seva figura en 10 escales.

Químic de carrera, escultor de professió

Nacho Palau va estudiar a la Facultat de Ciències Químiques de la seva València natal. Però el que sempre el va apassionar va ser l’escultura, i s’hi dedicava quan Miguel Bosé es va creuar en la seva vida. Per ell ho va deixar tot i, tot i que li va costar molts anys, actualment l’ex del cantant torna a guanyar-se la vida fent el que més l’omple.

Un amor que va acabar com «una història de terror»

Els 14 anys que els separen no van ser un impediment perquè sorgís l’amor entre Nacho Palau i Miguel Bosé quan els van presentar uns amics comuns. En aquell temps ell tenia només 19 anys. Va ser un enamorament sobtat per les dues parts, i un mes i mig després tenien la seva primera cita. «Va començar com un conte preciós i va acabar com una història de terror», ha assegurat Palau en alguna ocasió.

Va deixar la seva vida per estar a l’ombra de Miguel

Amb Miguel Bosé es va instal·lar a Madrid i posteriorment en una finca que el cantant va comprar a Extremadura. Palau s’anava a dedicar a l’escultura i la gemmologia, però finalment va fer un curs d’agricultor i, contractat per Bosé, es va dedicar per complet a cura de la finca.

¿Pare de dos o de quatre?

El 2011 Miguel Bosé es va veure obligat a reconèixer la seva paternitat quan uns ‘hackers’ van entrar al seu correu i van amenaçar de publicar fotos dels seus fills. Ho va fer en singular, assegurant que havia sigut pare, via ventre de lloguer, de dos bessons, Diego i Tadeo. Dos anys després es va saber que, igual que ell era el pare biològic dels infants, Nacho Palau ho era de dos nens més, només set mesos menors, i nascuts també gràcies a un ventre de lloguer: Ivo i Telmo.

L’inici del final

El final de la relació es va començar a forjar el 2016, quan es van traslladar a viure a Panamà. Van firmar un acord privat en què, entre altres coses, es detallava que durant la seva estada al país centreamericà, Nacho percebia 3.000 euros al mes, tenia un cotxe a la seva disposició i un apartament a 50 metres de la vivenda de Miguel Bosé.

Batalla legal pels fills

A partir de llavors, la parella es va trencar, ¡i de quina manera! Miguel Bosé se’n va anar a viure a Mèxic amb els seus dos fills biològics, Diego i Tadeo, i Nacho va tornar a Espanya amb Ivo i Telmo. Començava llavors una batalla legal empresa pel valencià perquè els quatre fills continuessin vivint junts i tinguessin una relació de germans. El jutge no va reconèixer una relació fraternal, però va establir condicions perquè els quatre nens mantinguessin el contacte malgrat viure en països diferents. 

Vida modesta

De tornada a Espanya, Nacho es va instal·lar amb la seva mare, Lola, en una casa de camp a Xelva, una petita població valenciana on va passar els estius de la seva infància. Allà va començar a esculpir la seva nova vida, disfrutant de la naturalesa i els animals. El seu rostre torna a ser relaxat i feliç com feia temps que no mostrava. A això s’afegeix que la tardor passada va poder recuperar la seva professió, i ara es dedica a l’elaboració artesana de plats i bols decoratius de ceràmica en l’estudi Perandres y Palau.

Vida de mileurista

Per començar de nou, Nacho es va haver d’arremangar, tot i que és algú a qui no li cauen els anells. Instal·lat a Xelva, va acceptar treballs temporals i mileuristes, com a cuiner en una residència de gent gran o repartidor en una fàbrica d’embotits del poble, La Zanzonía.

Aprenent d’‘influencer’

Nacho s’ha embarcat en un nou repte, buscant una estabilitat econòmica per tirar endavant els seus fills. Malgrat la seva modesta xifra de seguidors a Instagram (vorejant els 14.000), l’escultor ha debutat al món de les xarxes socials publicitant Wetaca, una coneguda firma de menjar a domicili. En les seves ‘stories’ podem ser partícips de la seva experiència gastronòmica, fins i tot de menjar asseguts al costat dels seus nebots a taula.


El salt a la tele

Nacho, que podria haver-se emportat una bona suma de diners parlant de Miguel Bosé en un plató de televisió, ha rebutjat sempre qualsevol oferta. Seria el preu per perdre una vida anònima en què se sent molt còmode. El seu fitxatge per ‘Supervivientes’ és l’excepció i la seva primera aparició a la tele. I ho fa amb l’únic objectiu d’explicar la seva versió de la història. Això sí, firmant una clàusula en què es nega a parlar d’altres membres del clan Bosé, una família que aprecia i respecta.