PERFIL

Jared Leto: 10 coses que heu de saber de l’actor que es converteix en el malvat de ‘Morbius’

Jared Leto: 10 coses que heu de saber de l’actor que es converteix en el malvat de ‘Morbius’
3
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

VA OBTENIR LA PRIMERA FEINA ALS 12 ANYS

Es dedicava a rentar plats en un restaurant, a 1,57 dòlars l’hora. Poc es podia imaginar que una dècada després es convertiria en ídol juvenil gràcies a la telesèrie de culte ‘Es mi vida’.

ÉS UNA ICONA DE LA MODA

Ho ha sigut des dels 90, quan va encapçalar l’estètica grunge. Actualment és la imatge de tot el que sigui Gucci: promociona la firma italiana portant les seves peces a les alfombres vermelles i altres actes públics i protagonitza les campanyes dels seus perfums. L’any passat va coprotagonitzar el biopic ‘La casa Gucci’.

TÉ UN ALTER EGO

Bartholomew Cubbins ha dirigit diversos videoclips de 30 seconds to Mars, la banda musical que Leto lidera amb el seu germà. Segons la seva biografia oficial, és un cineasta danès albí. En realitat, la seva identitat no és sinó un àlies de l’actor.

A LA PANTALLA SOL ACABAR DESFIGURAT

A ‘Rèquiem per un somni’ patia l’amputació d’un braç; a ‘American Psycho’ era assassinat amb una destral; a ‘El club de la lucha’ li aixafaven la cara a cops; a ‘L’habitació del pànic’ patia gravíssimes cremades; i a la seva nova pel·lícula, ’Morbius’, interpreta un bioquímic que es converteix en un ratpenat errant.

EL SEU COS ÉS UN IO-IO

Ha experimentat successius augments i pèrdues de pes radicals per exigències del guió. Es va engreixar 27 quilos per encarnar l’assassí de John Lennon a ‘Chapter 27’, i en va perdre més de 15 per interpretar un travesti malalt de sida a ‘Dallas Buyers Club’, el personatge que li va valer l’Oscar –pel que sembla, va perdre l’estatueta fa anys–. A causa d’aquests vaivens, pateix gota crònica.


TÉ MANERES ESTRANYES DE FICAR-SE DINS ELS PERSONATGES

Per encarnar un heroïnòman a ‘Rèquiem per un somni’, va viure al carrer durant mesos. Per al rodatge de ‘Blade Runner 2049’, va utilitzar lents de contacte que li causaven ceguesa. Va enviar regals d’allò més pertorbadors –una rata morta, un cap de porc– als seus companys de repartiment de ‘L’esquadró suïcida’. Mentre filmava ‘La casa Gucci’, va esnifar salsa ‘arrabiata’ per amarar-se de l’estil de vida italià. I en cap moment va dir ni mitja paraula a l’actriu Anne Hathaway durant el rodatge de la sèrie que tots dos acaben d’estrenar, ‘WeCrashed’, sobre l’ascens i caiguda de la companyia de ‘coworking’ WeWork.

MANTÉ UN CONTACTE ESTRET AMB ELS SEUS FANS

El 2007, mentre interactuava amb el públic en un concert, va acabar amb el nas trencat. Temps després, un dels seus seguidors li va enviar per correu una orella humana, i Leto s’hi va fer un collar. A Instagram hi ha proves.


ESTÀ COMPROMÈS AMB DIVERSES CAUSES

Ha fet campanya en defensa dels drets de la comunitat LGTBI i la legalitat del matrimoni homosexual, i en contra del maltractament animal. Ha recaptat fons per a llocs afectats per desastres naturals o humanitaris –com ara Haití, país on va viure de nen i que el 2010 va patir un terrible terratrèmol–, per a músics afectats per addiccions i per a la lluita contra la diabetis infantil.


ÉS UN INVERSOR EXPERIMENTAT

Ha posat diners en empreses com Uber i Airbnb. A més, ha fundat una companyia que proporciona serveis exclusius en concerts i festivals, una firma especialitzada en màrqueting digital i una plataforma de streaming per als concerts de 30 seconds to Mars i altres bandes.  


LA SEVA RELACIÓ AMB LES DONES ÉS TUMULTUOSA

Se l’ha relacionat sentimentalment amb celebritats com Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Paris Hilton i Lindsay Lohan. Mentrestant, nombroses dones l’han acusat d’haver utilitzat la seva posició de poder al capdavant de 30 seconds to Mars per abusar-ne sexualment.