Perfil

Mar Sánchez: 10 coses que s’han de saber sobre la fontanera d’Alberto Núñez Feijóo

  • Ha vist créixer políticament el president de la Xunta des de fa més de dues dècades

  • Els analistes coincideixen que segurament jugarà un paper decisiu en la nova etapa del PP

Mar Sánchez: 10 coses que s’han de saber sobre la fontanera d’Alberto Núñez Feijóo
2
Es llegeix en minuts

PERIODISTA

Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra, la corunyesa va treballar a ‘La Voz de Galicia’. 


L’OMBRA DEL CAP DES DELS 90

Després de la caiguda del PP, Feijóo assumeix la presidència de Correus el 2000 i ella, la direcció de Comunicació. El 2003, Feijóo torna a Galícia per formar part de l’últim govern de Fraga i ella l’acompanya. Així fins arribar a secretària general de Mitjans de Comunicació de la Xunta. A ella se li atribueix gran part de la imatge conciliadora que ha fet que Feijóo encadeni quatre majories absolutes del PP a Galícia i el fet d’haver unit un partit clàssicament dividit entre boines i birrets: el caciquisme rural i un conservadorisme més urbà i llegit, que comparteixen tants interessos com suspicàcies mútues.

LA DISCRECIÓ COM A SUPERPODER

Tot i que hàbilment se les apanya per aparèixer sempre en un segon pla a la foto, la seva discreció és proverbial. Després de més de dues dècades en política, poc se sap de l’escudera de Feijóo i menys encara s’ha publicat.

ABANS CALLAR QUE MENTIR

En el nucli dur de Feijóo, en el qual té categoria preferent, no hi ha filtracions. No sol mentir als periodistes, però tampoc prodiga les exclusives. Davant una pregunta inoportuna, dona el silenci per resposta.

MAR, ANTAGONISTA DE ‘MAR’

Menuda i sibil·lina, es presenta com l’antítesi de Miguel Ángel Rodríguez (conegut com a ‘MAR’), exportaveu d’Aznar de caràcter molt més expeditiu i un dels artífexs del «fenomen Ayuso». Allà on l’actual cap de Gabinet de la presidenta de la Comunitat de Madrid es fa notar, ella prefereix passar desapercebuda.

TREBALLAR AMB TOTS ELS MITJANS

A Núñez Feijóo tant el pot entrevistar Federico Jiménez Losantos com La Sexta. Sánchez no menysprea cap mitjà per la seva línia editorial, entre altres motius perquè confia en la cintura del seu cap

GUANT DE SEDA, PUNY DE FERRO

Ja el 2018, quan el nom de Feijóo va sonar amb força per succeir Mariano Rajoy al capdavant del PP, va cridar l’atenció la seva presència arbitrant els periodistes que se li acostaven per saber si finalment faria el pas. Malgrat el seu físic gens rotund, Sánchez s’obria pas sempre a temps d’interrompre les declaracions quan ho creia convenient.


INFATIGABLE

La carrera política de Feijóo regeix la seva vida des de primera hora del matí fins a la matinada, coincideixen les fonts consultades. Ella i el seu equip graven les entrevistes, li preparen respostes a potencials preguntes i s’apliquen en el seguiment informatiu.  

CENTRADA EN LA FEINA

Quan va saltar l’escàndol que el PP de Casado investigava si Ayuso havia afavorit el seu germà en un contracte públic de compra de mascaretes, la premsa gallega informava sobre la mort de la mare de Sánchez. María del Pilar Sierra Lázaro, d’origen aragonès i establerta des de fa anys a la Corunya, va morir als 91 anys. Sánchez l’acomiadava poc abans dels esdeveniments que l’han de tornar a portar a Madrid.

CRIDADA A MANAR

En el moment en què Feijóo assumeixi la presidència del PP, es posarà al capdavant de Comunicació a Génova, donen per fet tots els consultats. El seu perfil té no pocs paral·lelismes amb Carmen Martínez de Castro, que va ser secretària d’Estat de Comunicació durant el Govern de Mariano Rajoy.