Anàlisi Interpretació de les notícies a partir d'uns fets comprovats, incloent-hi dades, així com interpretació de com pot evolucionar el tema partint d'esdeveniments passats.

José Manuel Díaz-Patón: 10 coses que s’han de saber del nou nòvio d’Agatha Ruiz de la Prada

  • Advocat amb possibles i amb vincles reials i franquistes perd el cap per Agatha Ruíz de la Prada, amb qui surt des de Nadal.  

José Manuel Díaz-Patón: 10 coses que s’han de saber del nou nòvio d’Agatha Ruiz de la Prada
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

 

MÉS ENAMORAT QUE UN ADOLESCENT

«Home, soc feliç. Això es veu a simple vista», va dir als periodistes que el van perseguir per rascar alguna declaració sobre la seva acabada d’estrenar relació amb Agatha Ruíz de la Prada. «Només es viu una vegada», va afegir, amb una alegria contagiosa i gairebé adolescent. «És tot un amor», va respondre d’altra banda la dissenyadora.  

VIDA MOLT RESERVADA

És soci fundador del despatx Legaltrade, especialitzat en dret mercantil i concursal. I, tot i que estigui sortint amb la famosa empresària, remet a la seva professió per allunyar-se al màxim dels flaixos dels paparazzis. «Com que soc advocat, ja us ho imagineu, m’agradaria guardar la màxima discreció», va afirmar a la premsa del cor, negant-se a donar grans titulars.

DE PUERTOLLANO FINS A LA MEDUL·LA

L’advocat, de 65 anys, és nascut i criat a Puertollano (Ciudad Real). Continua vinculat a la ciutat, ja sigui a través dels immobles que té a títol propi o per la reputació de la família, que remet a moltes generacions i que, avui dia, es continua traduint en diversos negocis a la localitat.

UN LLINATGE ADINERAT

Segons presumeix la seva família, el seu rebesavi ja tenia diners llargs. Tants, que li atribueixen la construcció del passeig i la plaça de toros de la ciutat, tot finançat de la seva pròpia butxaca. L’avi va ser alcalde i diputat de Puertollano, a més de propietari de les mines de carbó de la ciutat. La generació actual ha heretat la fortuna familiar i, actualment, el José Manuel és posseïdor de diversos immobles, no només a Puertollano, sinó també a Madrid i Sotogrande, on li agrada estiuejar.

DIVORCIAT I AMB FILLS

Com l’Agatha, ell també està divorciat. I, a més, en dues ocasions. La primera, amb una altra manxega, Rosa Pérez, l’idil·li de la qual no va arribar al parell d’anys. El seu segon matrimoni, de què surten els seus dos fills, sí que es va allargar durant diverses dècades, fins que fa set anys es van divorciar.

VINCLES FRANQUISTES I BORBÒNICS

El seu germà Gonzalo es va casar amb una neta-neboda del germà del dictador, Nicolás Franco. També té vincles familiars amb els borbons: el seu cosí és Julián Porras, el marit d’Olivia de Borbón, cosina del rei Felip VI. I no és el seu únic parentiu amb la política, ja que la seva germana, Toya, és la candidata de Vox al Senat per Ciudad Real.

L’ÀNIMA DE LA FESTA

«El José Manuel és l’ànima de qualsevol festa. És un paio superdivertit amb qui vol ballar tothom», deia el seu cosí al portal ‘Vanitatis’. De fet, segons el Julián, això el fa el ‘partit’ perfecte per a l’Agatha: «són dues persones molt divertides». La seva reputació com a ànima de la festa és llegendària, ja que va ser amo d’Archy, la discoteca de les elits en els 80 que, entre els seus molts visitants VIP, inclou l’actual rei, on es deixava veure quan encara ostentava el títol de príncep. 

AMOR NADALENC

Tot i que l’Agatha va assegurar abans d’aquest nadal que estava «molt bé sola», sembla que no tenia la porta tancada a l’amor. El José Manuel i la dissenyadora es van conèixer a través d’una amiga en comú, poc després d’aquestes declaracions. Van tenir un parell de cites abans de les festes en què la química va ser immediata. 

RELACIÓ CONSOLIDADA

Amb poc més d’un mes sortint, sembla que la seva relació està molt consolidada. O almenys prou per fer-ho oficial. L’esdeveniment en què van presumir públicament del seu embolic va ser el casament d’Alejandra Ansón, filla del polític Rafael Ansón.  

HOME D’AFICIONS... I DE DRETES

Els seus coneguts lloen les seves ganes de disfrutar de la vida, cosa que es reflecteix en les seves moltes aficions. Li encanten la natura, el mar, els cavalls i, sobretot, les motos: té una caríssima i cuidada BMW estil ‘chopper’ que treu a passejar sempre que pot. A més, també es dedica a escriure. Firma una columna a ‘La Tribuna de Toledo’, on no es talla un pèl a mostrar-se crític contra el govern de Sánchez, Podem i els polítics que conformen el bloc d’esquerres nacional.