Adele: 10 coses que cal saber de la diva que ha tornat per la porta gran

  • L’artista britànica acaba d’estrenar el senzill ‘Easy on me’

  • L’àlbum, ‘30’, sortirà al mercat el 19 de novembre

Adele: 10 coses que cal saber de la diva que ha tornat per la porta gran
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Més londinenc que el Big Ben

D’ascendència anglesa i gal·lesa, Adele Laurie Blue Adkins, el seu nom complet, va néixer el 1988 a Londres, ciutat on ha viscut pràcticament tota la seva vida i a la qual va dedicar el seu primer single, ‘Hometown glory’, que va arribar al top 20 a les llistes angleses.

‘19’, ‘21’, ‘25’ i ‘30’

Els noms dels seus àlbums, ‘19’, ‘21’, ‘25’ i ‘30’, fan referència a l’edat amb què va compondre les cançons que els conformen. Cadascun compta amb vendes milionàries, tot i que ‘21’ és el més exitós de tots; tant, que va batre diversos rècords Guinness. ¿Seguirà el mateix camí ‘30’?

Una carrera gràcies al desamor

A cadascun dels seus àlbums, el seu cor trencat hi va jugar un gran pes. ‘Chasing Pavements’, de l’àlbum ‘19’, fa referència a un ex que la va enganyar. La mítica ‘Rolling in the deep’ va sorgir de la ira acumulada quan va trencar amb la seva parella en ple procés de composició de ‘21’. A ‘Send my love (To your new lover)’, de l’àlbum ‘25’, Adele canta un «m’alegro que ja no hi siguis a la meva vida» a un altre dels seus ex. Mentre que ‘30’, el seu pròxim i anticipat àlbum, també promet molt desamor: en les seves pròpies paraules, li servirà «per explicar al seu fill el seu recent divorci». 

‘Royalties’ per un cor trencat

L’exnòvio de l’època ‘19’ la va enganyar, així que ella se’n va venjar amb un cop de puny enmig d’un bar. I d’allà va sorgir la música. Però la tensió i l’odi entre tots dos va anar in crescendo fins que ell la va assetjar demanant-li ‘royalties’ perquè s’estava lucrant amb les seves desaventures amoroses. Adele no va dubtar a riure’s públicament del seu ex dient que era «un conyàs». 

Divorci milionari

La seva relació més longeva ha sigut amb Simon Konecki, pare del seu fill. Van començar el 2011, es van casar el 2018, i es van separar el mateix any. El 2021 es va finalitzar el divorci de manera molt privada, però els rumors apunten que hi va haver en joc 140 milions a repartir i que va ser un procés «molt brut». De fet, en ple procés judicial, el febrer del 2020, els paparazzis van fer fotos de la britànica cridant per telèfon, plena de ràbia, en el que s’especula que va ser una de les moltes discussions del divorci. 

Un fill canvia vides

«Ara tinc un propòsit vital, abans no», va afirmar la cantant el 2012, després de tenir el seu fill, Angelo James. I tot i que parla d’ell molt poc, ha assegurat que l’està criant lluny del món dels focus perquè no es converteixi en un «nen mimat» tan típic de Hollywood. Ell, a més, és la seva inspiració per al seu pròxim àlbum: «Volia respondre amb música a les preguntes que em feia i no sabia respondre, com ‘¿per què no us estimeu el papa i tu?’». 

Depressió postpart

El 2016, en una portada per a ‘Vanity Fair’, va confessar que havia patit depressió postpart. «No volia ni tocar el meu fill per si li feia mal», recorda. A més, ho va patir molt sola: «Em feia vergonya reconèixer-ho a algú».  

Insults com a xurros

Si hi ha una cosa en què tots coincideixen és que Adele és molt, molt malparlada. Tant, que fins i tot la BBC li demana abans d’actuar que «controli la llengua». Així, com a referència, la universitat londinenca de Birkbeck va comptar quants insults deixa anar de mitjana en els seus concerts. Resultat: 33

45 quilos menys

El pes d’Adele ha sigut sempre un tema molt mediàtic. I, després de perdre 45 quilos, no ha volgut convertir-ho en un viatge de superació personal. Quan li van preguntar per la dieta, va dir que aquest tema li importava «una merda» i que no deu explicacions a ningú per una cosa «tan mundana» com aprimar-se. 

Feminista, d’esquerres i ¿antiracista?

Es considera feminista, d’esquerres (sempre ha recolzat els laboristes britànics), aliada del col·lectiu LGTBI i antiracista. No obstant, alguns activistes han posat en dubte això últim acusant-la d’apropiació cultural, com quan, per exemple, va pujar una comentada i criticada foto a Instagram amb pentinat i motius jamaicans.