Perfil

Hashbullah Magomedov, la ‘miniestrella’ més viral del moment

Hashbullah Magomedov, la ‘miniestrella’ més viral del moment
  • Rússia es va rendir a les seves gràcies i el món sencer s’ha enganxat als seus combats d’arts marcials 

2
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas
Marc Marginedas

Corresponsal per a l'antiga URSS

Ubicada/t a Moscou

ver +

Tot i que va néixer fa 18 anys a Makhatxkalà, la capital de la república russa de Daguestan, només fa un metre d’alçada, pesa 16 quilos i el seu timbre de veu correspon al d’un nadó de 5 anys. En realitat, va néixer amb acondroplàsia, una malaltia d’origen genètic responsable de la gran majoria de formes de nanisme. Però Hasbulah Magomedov ha volgut fer de la necessitat una virtut, i s’ha convertint d’un dia per l’altre en una estrella de les xarxes socials, tant a Rússia com més enllà del seu país natal, acumulant centenars de milers de seguidors als seus comptes d’Instagram i Twitter i sumes bastant importants en publicitat a causa de la desimboltura i a l’atreviment amb què afronta la seva vida quotidiana.

Notícies relacionades

A Rússia va saltar a la fama gràcies a una sola escena, difosa per Instagram, que immediatament es va transformar en viral. Mentre degustava una maduixa va pronunciar –amb la seva característica veu cridanera– una frase lapidària que va semblar graciosíssima a la concurrència: «La maduixa és una bomba, si soc sincer; és la meva preferida». Un altre dels seus moments més celebrats va ser la presentació, fa un mes, d’un futur combat d’arts marcials lliures, esport a què és aficionat, amb Abdu Rozik, un raper originari del Tadjikistan, afligit al seu torn de nanisme i també amb centenars de milers de seguidors en els seus comptes d’internet. Com si fossin Rocky Balboa i Apollo Creed a punt d’enfrontar-se en el combat del segle, Magomedov i Rozik es provocaven, insultaven i fingien pegar-se, amb prou feines separats pel lluitador txetxè Asxab Tamaev, entre les mel·líflues i poc respectuoses rialles d’aquest últim. En els vídeos i fotografies difosos en els seus comptes, Hasbullah apareix fumant, muntat cars cotxes esportius, aixecant pesos o prenent una cervesa.

El ‘Mini-khabib’, com també se’l coneix a Rússia, té centenars de milers de seguidors, però també nombrosos crítics. Moltes de les seves entrades acumulen quantitat de comentaris negatius en què se l’acusa de fer exhibicionisme de la seva malaltia per obtenir beneficis, cosa que sembla no importar-li en absolut. No té intenció de dedicar-se tota la vida a ser un ‘influencer’. Vol convertir-se en un expert en Islam, una cosa que no deixa de sorprendre, si es té en compte la seva afició al tabac i a l’alcohol.