MÉS PERIÓDICO

Ronan Farrow: Deu coses que s’han de saber del fill de Woody Allen que ha destapat el ‘Catalangate’

Ronan Farrow: Deu coses que s’han de saber del fill de Woody Allen que ha destapat el ‘Catalangate’
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

DESTAPANT EL ‘CATALANGATE’

El reconegut reporter ha marcat l’agenda política de les últimes setmanes al destapar el suposat espionatge del Govern espanyol a 60 polítics i activistes de l’independentisme català –amb Pegasus–, demostrant que els seus mèrits no només poden adjudicar-se a ser el fill de Mia Farrow i Woody Allen.

VA OBRIR PAS AL #METOO

El ‘Catalangate’ no és el seu primer treball d’investigació. Va guanyar el Premi Pulitzer el 2018 per articular en un reportatge les desenes de denúncies i testimonis d’abusos sexuals contra Harvey Weinstein, que van donar pas al #MeToo i van canviar el curs de Hollywood. Des d’aleshores, ha destapat altres casos d’abusos sexuals, com les denúncies contra Eric Schneiderman o Brett Kavanaugh.

ASSETJAMENT, DEMOLICIÓ I AMENACES

A partir de la publicació del ‘Catalangate’, han plogut intents de desacreditació. Entre molts d’altres, s’ha dit que Farrow havia sigut acusat «de creure en conspiracions» i «de no corroborar les seves investigacions». Ja li havia passat una cosa similar: durant el cas Weinstein va patir atacs que van anar des del menyspreu d’una part de l’opinió pública fins a greus amenaces i assetjament que el van obligar a abandonar el seu pis.

UNA FAMÍLIA NOMBROSA I DISFUNCIONAL

Ronan, de 34 anys, és l’únic fill biològic de Woody Allen. En total, té 13 germans, 10 adoptats. Tot i així, Mia Farrow va posar en dubte la paternitat d’Allen, assegurant que potser era fill de Frank Sinatra, amb qui va estar casada als 60. 

RENEGANT DEL PARE

«Avui Woody Allen no se n’hauria sortit de franc de l’acusació d’abusos sexuals», va assegurar Ronan en una entrevista. La relació paternofilial, per descomptat, està totalment trencada al posicionar-se al costat de la seva germana Dylan, que va denunciar el realitzador per haver abusat sexualment d’ella quan era una nena.

LA RECTIFICACIÓ

El 2013, va demanar a la seva germana que desistís del seu intent de fer públiques les acusacions. Una cosa de la qual es penedeix. Ara, assegura que el testimoni de Dylan li va fer comprendre «l’abast d’aquests delictes d’una manera que potser no tots l’entenien en aquell moment, el grau de dolor pel qual travessen aquestes persones, entendre els motius pels quals van guardar silenci durant tant temps». Aquest va ser el motiu de la seva total implicació en el cas Weinstein.

SUPERDOTAT

Va néixer el 1987, però el 2004, sent menor d’edat, ja s’havia graduat de Filosofia. Després va fer Dret a la prestigiosa Yale. Superdotat, i qualificat com a ‘geni’ en nombroses ocasions, més enllà de la seva tasca de reporterisme, ha treballat per a l’Administració Obama, ha sigut presentador de televisió, ha publicat dos llibres i fins i tot ha doblat diversos personatges en pel·lícules d’anime.

«MASSA BO PER SER VERITAT»

El 2020, el periodista Ben Smith, de ‘The New York Times’, va publicar el famós i viral article ‘¿És Ronan Farrow massa bo per ser veritat?’ en què l’acusava de ser una persona que preferia una bona narració de bons i dolents a un retrat veraç de la realitat. L’article va despertar debats tant a favor com en contra de Farrow.

MEMBRE DEL COL·LECTIU LGTBI

Des del 2013, la premsa rosa donava per fet que era o gai o bisexual, tot i que no va ser fins al 2018 que ell mateix va sortir de l’armari. Un any després, Farrow li va proposar matrimoni a Jon Lovett, comediant, ‘podcaster’ i exescriptor de discursos d’Obama. 18 MILIONS DE DÒLARS

La seva fortuna està valorada en 18 milions de dòlars. La seva casa de Los Angeles, comprada amb Lovett, va costar 1,87 milions. I entre els anys 2014 i 2015, va arribar a cobrar tres milions a l’any pel seu programa ‘Ronan Farrow daily’, de la cadena MSNBC.