SONDEIG DEL GESOP

Enquesta eleccions generals Catalunya: ERC es referma al capdavant d'un independentisme a l'alça

La CUP es queda a només dues dècimes de JxCat i podria aconseguir fins a cinc escons

El PSC blinda la segona plaça i Cs podria passar de cinquena força a vuitena a Catalunya

sondeo catalunya

sondeo catalunya

2
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Poques variacions ofereix la instantània catalana del GESOP respecte a la que mostrava fa tot just una setmana. Enardit per la sentència del procés i els aldarulls al carrer, l’independentisme està en condicions d’aconseguir més de la meitat dels 48 diputats en disputa a Catalunya per primera vegada en unes generals, i de sobrepassar també la barrera del 40% dels vots en una cita amb les urnes en un altre temps refractària per als sobiranistes.

Al capdavant dels seguidors independentistes es referma ERC, que amb la seva aposta per les vies pragmàtiques obtindria el 23,2% dels sufragis i 14-15 escons (ara en té 15), revalidant el triomf de l’abril passat. L’última setmana, no obstant, els republicans han perdut mig punt.

Les altres dues forces secessionistes, JxCat i la CUP, amb missatges més coincidents del que podria semblar, lliuren una dura batalla entre si. Els anticapitalistes han guanyat set dècimes als neoconvergents en l’última setmana i la diferència ja només és de dues dècimes a favor de la candidatura de Laura Borràs. La CUP es quedaria amb el 14,7% dels votants d’ERC i el 10,7% dels de JxCat, que també regalaria un altre 8,5% a ERC. El percentatge del vot independentista se situaria en el 42,6%, aconseguint entre 23 i 26 dels 48 escons.

El PSC blinda la plata

Notícies relacionades

El PSC, per la seva banda, es consolida en la segona posició i, després de sumar tres dècimes els últims dies, aconseguiria el 20,8% de les paperetes i 11-12 parlamentaris (ara en té 12). En Comú Podem ha millorat una dècima i es quedaria amb 6-7 diputats (avui en té 7).

Les dretes segueixen amb la seva lluita particular per evitar el fanalet vermell a Catalunya, posició que podria ocupar Ciutadans, que amb la seva desfeta es quedaria amb 1-2 escons dels 5 que té en l’actualitat. Vox, que atrauria un de cada 10 votants del PP i de Cs, ja està a només dues dècimes d’atrapar els populars.

  • Seguiu tota l’actualitat política al canal de Telegram d’‘EL PERIÓDICO’

Fitxa tècnica

-<strong>Empresa responsable</strong>: GESOP. <br/>-<strong>Tècnica d’investigació</strong>: entrevistes telefòniques assistides per ordinador.<br/> -<strong>Àmbit d’estudi</strong>: Espanya.<br/> -<strong>Univers</strong>: població resident a Espanya, major d’edat i amb dret a vot. <br/>-<strong>Nombre d’entrevistes</strong>: 1.504. S’han fet 1.001 entrevistes en el conjunt d’Espanya i una ‘sobremostra’ de 503 entrevistes addicionals a Catalunya. Per tant, a Catalunya s’han fet un total de 657 entrevistes.<br/> -<strong>Marge d’error</strong>: +/-3,0% en el conjunt d’Espanya i +/-3,9% a Catalunya.<br/> -<strong>Treball de camp</strong>: del 28 al 31 d’octubre.