'¿Què és un rei per a tu?'

Un castell per a Felip VI

zentauroepp47307742 castell rey190312121313

zentauroepp47307742 castell rey190312121313 / Mariscal

2
Es llegeix en minuts
EFE

Un castell de cinc pisos i, a dalt de tot, amb una mà aixecada com a senyal quel’esforç comú per fer possible aquesta torre humana ha donat fruit, Felip VI. Així és com ha simbolitzat la figura i la tasca del Monarca Laura Comes, una nena de 2n d’ESO de la localitat tarragonina de la Canonja que aquest dilluns ha pogut mostrar a Felip VIel seu dibuix amb què va guanyar a Catalunya l’última edició del concurs ‘¿Què és un rei per a tu?’.

Són ja 37 els anys en què alumnes de tot Espanya han recreat el que representa per a ells el Rei i, com és tradició, el cap de l’Estat ha rebut la vintena que han sigut seleccionats.

Unió i protecció. Aquestes són les dues idees principals sobre les quals han desenvolupat els seus dibuixos, vídeos i manualitats la majoria dels nens, entre ells, la Laura.

Situació a Catalunya

Mentre la situació política a Catalunya dificulta les imatges de concòrdia, ella ha volgut representar Espanya com un tradicional castell en què tots i cadascun dels seus integrants treballen junts per sostenir i fer cada vegada més alta la torre. Al cim, com un nen o nena enxaneta, el que arriba a dalt de tot d’aquesta construcció humana, situa un personatge amb corona que simbolitza el Rei i que alça la mà esquerra per corroborar que s’ha complert l’objectiu.

"Als castells ningú destorba", ha recalcat aquesta alumna que interpreta que el Rei és el que fa que el país no s’enfonsi.

Idees sobre el monarca

Notícies relacionades

El simbolisme dels treballs multiplica les professions del Rei. Mateo Calvo, de 4t de primària a Pamplona, li adjudica la d’un experimentat maquinista al capdavant d’un tren carregat amb totes les activitats que realitza al cap de l’any en favor d’Espanya. No falta, com fa Kemel Hamuu, de 6è de primària de Ceuta, una identificació de Felip VI amb un bomber que, manguera en mà que en comptes d’aigua escampa valors, vetlla per apagar els focs que amenacin la casa comuna que és Espanya. Una altra figura representa el Rei sobre la butaca de ferro de la sèrie ‘Joc de trons’. La seva autora, Andrea Viva, de 2n d’ESO de Ceuta.

En un vídeo, Adrián Ciria, un nen autista de la localitat lleonesa de Carbajal de la Lengua, que va guanyar la categoria d’educació especial i amb qui Felip VI ha xocat la mà explica la seva visió de la figura de rei. També amb un vídeo que combina imatges de la vida del Monarca i una cançó amb lletra pròpia, va guanyar Claudia Ibáñez el concurs a les Canàries. Una cançó amb què aquesta alumna de 1r d’ESO es declara la seva màxima fan i assegura que li sembla difícil "això de regnar, figurar, semblar sempre genial". I fa broma assegurant que li ha costat una mica aprendre’s el seu nom: Felip Joan Pau Alfons de Tots els Sants de Borbó i Grècia. 

Temes:

Felip VI