Mobilització sindical a Presons

Avions de paper per a Iñaki Urdangarin

Els sindicats penitenciaris es concentraran davant de la presó de Brieva, on compleix condemna l'exduc de Palma

undefined43823972 graf2151   vila  18 06 2018   numerosos medios de comunicaci180928162956

undefined43823972 graf2151 vila 18 06 2018 numerosos medios de comunicaci180928162956 / RAUL SANCHIDRIAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’avorriment amb què passa els dies Iñaki Urdangarin a la presó de Brieva es trencarà aquest dissabte amb una mobilització que preparen els sindicats de funcionaris de presons.

A les set i mitja del matí tenen previst les centrals ACAIP, Comissions Obreres i UGT el començament d’una concentració de treballadors penitenciaris que es desenvoluparà fins a les 11.30 als accessos de la presó avilesa.

Els promotors preparen una curiosa iniciativa per als congregats: que cada assistent escrigui en un foli un missatge sobre la seva situació laboral, doblegui el paper per formar un avió i el llanci al pati del mòdul d’homes, on Urdangarin compleix pena en solitari.

Protestes

La mobilització d’aquest dissabte s’emmarca en una campanya de protestes dels sindicats d’Institucions Penitenciàries a tot Espanya (excepte a Catalunya, que té competències pròpies de presons) per exigir el final de la bretxa salarial entre llocs similars a diferents presons, la dotació de personal per a una endèmica falta de cobertura de la plantilla i mesures contra l’onada d’agressions que pateixen intramurs els membres del col·lectiu per part de presos perillosos.

Notícies relacionades

La presó de Brieva és un emplaçament únic per a aquest tipus de protestes, ja que ha esdevingut el centre penitenciari clau des que, el 18 de juny, el cunyat del Rei ingressés allà per complir la seva condemna de cinc anys i 10 mesos pel cas Nóos.

Fonts penitenciàries no descarten una pròxima sol·licitud de canvi de presó per part del famós reclús, pelbaix estat d’ànim i la solitud en què, segons aquestes fonts, camina sumit des de fa temps.