PÒDCAST D’EL PERIÓDICO

El meu planeta em necessita: "anar al súper em provoca ecoansietat"

El meu planeta em necessita: "anar al súper em provoca ecoansietat"

Gustavo Cuevas

1
Es llegeix en minuts
Miriam Lázaro y Valentina Raffio
Miriam Lázaro y Valentina Raffio

Periodistes

ver +

¿Alguna vegada t’has fixat en la quantitat d’envasos i plàstics que s’utilitzen als supermercats per embolicar els productes? ¿Tu també t’indignes quan veus una mandarina embolicada amb cinc capes de cel·lofana? ¿T’emprenyes quan escoltes que el futur del planeta només depèn del fet que tu reciclis bé? Si la teva resposta és sí, enhorabona, ets dels nostres. Benvingut a ‘El meu planeta em necessita’, el nou pòdcast d’EL PERIÓDICO per parlar sobre crisi climàtica i sostenibilitat des del bon rotllo. 

En aquest primer capítol parlem de com podem fer una compra més sostenible sense morir en l’intent. Comencem parlant de com de malament està tot. Com el dia que la Miriam va anar al supermercat i es va quedar mitja hora mirant la prestatgeria de les conserves de tomàquet perquè no sabia si era millor agafar-ne una llauna, un tetrabric o una ampolla de vidre. O el dia que la Valentina va tenir una crisi existencial quan va anar a comprar unes palles de plàstic i se li va aparèixer la imatge d’una tortuga implorant pietat. O aquella vegada que estàvem berenant unes galetes i ens vam atabalar al pensar que estàvem contribuint a la desforestació de Borneo i a l’extinció dels bonobos.

Notícies relacionades

Com sempre diem, atabalar-se és normal. Però també és normal voler fer alguna cosa per arreglar-ho. Per això t’expliquem què fem nosaltres per intentar fer una compra més sostenible. Parlem de petits gestos que pots fer en el teu dia a dia per reduir l’empremta ecològica de la teva compra. També parlem d’iniciatives que haurien de prendre institucions, empreses i supermercats per facilitar-nos la vida i convertir la compra ecològica en una pràctica accessible per a tothom. 

Pots escoltar-les a iVooxSpotifyAmazon, Podimo, Google Pòdcast i Apple Pòdcast. També comparteixen memes a Instagram.