ANIVERSARI D’EL PERIÓDICO Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

45 anys al costat dels catalans

2
Es llegeix en minuts
45 anys al costat dels catalans

ÁLVARO MONGE

Prensa Ibérica edita diaris en diversos territoris d’Espanya. Cada un d’ells té la seva pròpia història i la seva pròpia personalitat. Des de ‘La Provincia-Diario de Las Palmas’, que va ser el bressol a les Canàries fa 45 anys, fins a ‘El Periódico de España’, que compleix aquest mes dos anys, passant per ‘Faro de Vigo’, diari degà de la premsa espanyola, un total de 26 capçaleres donen carta de naturalesa a un grup de comunicació que és ja líder de la informació general a Espanya.

EL PERIÓDICO és avui un dels nostres vaixells insígnia. Integrat a la nostra xarxa de mitjans fa quatre anys amb la compra del Grup Zeta, el diari va ser fundat el 1978, just l’any en què va fer els seus primers passos Prensa Ibérica i en què els espanyols, àvids de canvis que ens permetessin avançar cap a la democràcia, ens vam donar una Constitució.

El diari compleix 45 anys al costat de la societat catalana. En aquest temps les seves pàgines han aportat el millor retrat de la vertiginosa transformació que, en totes les esferes de la vida, han experimentat Catalunya, Espanya i el món. Des del compromís amb les llibertats i la informació veraç, la capçalera s’ha convertit en exponent d’un periodisme obert, pròxim, plural, imparcial i de qualitat.

Català i de progrés

Català i de progrés, EL PERIÓDICO és un diari que coneix a la perfecció la diversitat que caracteritza Catalunya, que creu en el diàleg, que entén la seva tasca i la seva funció en la societat com una recerca constant de més estàndards de prosperitat per als catalans i que no dona l’esquena a les importants reformes que encara requereixen Espanya i Catalunya des del consens, la tolerància i la voluntat d’entesa.

Recolzat en la fortalesa dels seus valors, EL PERIÓDICO té avui a gala una mirada sensible en el social, una defensa inequívoca de la igualtat de gènere, una profunda consciència ecològica i una gran inquietud cultural.

Tres grans desafiaments

En els últims quatre anys la capçalera ha redoblat els seus esforços per incorporar els avantatges que, en el tractament de la informació, aporten els avenços tecnològics. I de la mà de Prensa Ibérica ha escomès un redisseny, tant en web com en paper, que és fruit de l’afany dels nostres professionals per abordar els tres grans desafiaments que, davant el canvi de paradigma, afronten en l’actualitat els mitjans de comunicació: la transformació digital, la innovació en els formats i la qualitat dels continguts.

La capçalera és avui una plataforma informativa que s’expressa en castellà i en català, en paper i en digital, amb continguts d’informació local i general, però també productes especialitzats com ‘Actius’, el suplement setmanal sobre economia, empreses, finances i inversió, i el quadern literari ‘Abril’, una publicació per a la crítica, l’entrevista i el reportatge molt respectat pels experts i els lectors.

Notícies relacionades

El PERIÓDICO reafirma en el seu 45 aniversari la lleialtat a la veritat, el compromís amb Catalunya i la devoció al servei que brinda als lectors.

Desitjo, estimat lector, que el suplement especial que avui inclou el diari sigui del seu grat.