Al contraatac

No és mai el moment

Les dimissions per la destitució de Pérez de los Cobos són un pseudoalçament contra el principi que en la democràcia civil els càrrecs de confiança s'ocupen i es deixen per la decisió de qui té dret de fer-ho

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp51986530 madrid  27 01 20  diego l pez de los cobos llega a la audien200127095809

zentauroepp51986530 madrid 27 01 20 diego l pez de los cobos llega a la audien200127095809 / JOSE LUIS ROCA

Massa analistes de vegades obliden una dada essencial: els que van votar Pedro Sánchez i Pablo Iglesias  ho van fer, entre d’altres, perquè si arribaven al Govern deroguessin la reforma laboral del PP, eliminessim la prioritat de l’austeritat suïcida desmesurada, posessin punt final als excessos de les anomenades policies patriòtiques i situessin els impostos dels que més guanyen a l’altura dels de la classe mitjana i els treballadors. Tot i que la pandèmia canviï moltes coses aquest tipus de reformes continuen sent el seu mandat. El problema de determinades mentalitats d’esquerra és la falta de decisió, que determina que li sembla que no és mai un bon moment per als deures difícils. La dreta quan arriba al poder en un vist i no vist aplica les seves receptes.

Notícies relacionades

El problema de Sánchez no és el seu programa sinó que, sens dubte, hauria de dirigir millor, deixar-se d’impulsos circumstancials i ser conseqüent amb encapçalar un moviment regenerador plural, heterogeni, plurinacional, que només pot funcionar amb cert esperit de cogovernança i explicant més en comptes de fer tants discursos. Però amb la majoria que el recolza ha de fer una política que condueixi als seus objectius. 

En aquest sentit, quan s’analitza l’informe de la Guàrdia Civil sobre la pandèmia es detecten empremtes del que ja feia Jorge Fernández Díaz, en temps de Rajoy, impulsant o consentint des d’Interior que alguns agents treballessin al servei d’ideologies. Es tracta d’un text fet amb tisoretes, retallar i enganxar, a partir de trossos convenients d’informacions i opinions periodístiques antigovernamentals. Res d’investigació pròpia seriosa i de veritat. Convertit en al·legat judicial oficial mereixia una resposta i Marlaska l’ha donat. ¿Que no és un bon moment? Passa el contrari: no és mai bon moment per rebaixar el llistó del nivell democràtic. ¿Que provoca dimissions solidàries? Això l’únic que demostra és la perillositat de la situació existent,  ja que és un  pseudoalçament contra el principi que en la democràcia civil els càrrecs de confiança s’ocupen i es deixen per simple decisió de qui té legalment dret a fer-ho.