A peu de carrer

Apostar per la salut escoltant el barri

En els últims anys s'ha prioritzat sempre l'ampliació del Macba en detriment d'altres equipaments, com la biblioteca i el CAP

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp47537285 barcelona  28 03 2019   barcelona  vecinos del raval protest190328200856

zentauroepp47537285 barcelona 28 03 2019 barcelona vecinos del raval protest190328200856 / JORDI COTRINA

En relació amb la disputa per l’espai cedit de la capella de la Misericòrdia entre el CAP Raval Nord i el Macba, com a directora del CAP he hagut de sentir algun partit polític dir-me que amb un edifici nou que doni elsmetres suficients pel CAP jo he d’estar ben contenta.

Què poc saben de la meva feina… jo sóc metgessa de Família i Comunitària i directora d’un CAP que mira per la salut de les persones tenint en compte la família i la comunitat. Això implica defensar les millors actuacions pel barri per millorar-ne les condicions de vida i la salut comunitària. I això també ho haurien de tenir en compte tots els actors implicats, els polítics inclosos.

Personalment, com a metgessa de família i comunitària i com a directora del CAP Raval Nord, el CUB –el solar del CCCB–el CUB , ara amb molta més informació i independentment de que tècnicament sigui possible, no em sembla una bona opció per al nou CAP ni per a cap altre equipament.

La voluntat dels veïns

Significa perdre zona verda pel barri, per què encara que es faci un canvi per zona d’equipament es farà amb espais que ara mateix no estan edificats i que molt probablement no ho estaran mai. En un barri que hauria d’augmentar en zones no edificades, mai disminuir-les.

Significa no tenir en compte la voluntat del barri i, una vegada més, menystenir l’opinió de les veïnes i els veïns. Creieu que és bo per un barri que sempre es tinguin en compte els interessos d’altres en contra dels propis?

Si s’hagués de decidir entre un dels dos equipaments penso que és de sentit comú escollir el CAP i més encara després de llegir Document aprovat pel Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), el 7 de setembre de 2018 d’Avaluació estratègica sobre el MACBA. Plenari del que l’actual regidora d’ERC Gemma Sendra era vicepresidenta quan es va aprovar aquest document, on diu textualment a la pàgina 113 referent al MACBA: “En principi, pot no ser imprescindible un creixement de l’espai, sinó més aviat un equilibri i reaprofitament dels espais existents i, possiblement, sacrificar espai dedicat a les mostres temporals per aprofitar-lo en la difusió de l’exposició permanent”.

Estaria bé com proposava l’Itziar Gonzalez, exregidora de Ciutat Vella, a una entrevista, fer una auditoria de l’ús dels espais del MACBA abans de decidir si es fa o no la seva ampliació.

Si es possible la realització de tots dos projectes, un CAP NOU i l’ampliació del MACBA, sempre hauria de ser assegurant la millor opció pel CAP i pel barri.

Hem vist com en els darrers anys s‘ha prioritzat sempre l’ampliació del MACBA en detriment d’altres equipaments del barri com la Biblioteca i el CAP.

Al final, la decisió és política, i espero que els partits posin seny i decideixin pensant de veritat en el millor pel barri i no en els seus propis interessos preelectorals com impedir que el govern  actual faci res bo.

Notícies relacionades

El Raval sense l’ampliació del MACBA no es queda sense Cultura, però sense un CAP nou, SI es queda sense accés a la Salut Digna, Segura i de Qualitat.

Directora EAP Raval Nord (CAP Dr. Lluís Sayé)

Temes:

Macba