Proposta de boicot

Si ets feminista, no compris maduixes

Les dones necessitem resistir juntes davant les injustícies com les que pateixen les temporeres a Huelva

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp41864429 graf1891  mechra belksiri  marruecos   31 01 2018   mujeres 180617202309

zentauroepp41864429 graf1891 mechra belksiri marruecos 31 01 2018 mujeres 180617202309 / Juan Vargas

Dones que viuen en vivendes prefabricades, insalubres, amuntegades, amb fins a sis lliteres per habitació, sense dutxes ni cuines. Dones que no poden permetre’s perdre una feina perquè tota la seva família en depèn. Dones segrestades, a qui els patrons retenen el passaport quan arriben. Dones estafades, a qui se’ls descompta part de la nòmina per pagar un allotjament que hauria de ser gratuït. Dones violades, agredides, assetjades. No són simplement casos aïllats, és un problema estructural. Són les temporeres de la maduixa a Huelva.

I altres dones que s’aboquen al ‘cas Aquarius’, com ha de ser, però que continuen comprant maduixes, sense adonar-se que aquestes maduixes estan regades amb suor i adobades amb patiment. El d’altres dones que l’atzar de la vida va col·locar en una situació molt pitjor.

Esclaves modernes

Hi ha moltes mesures que podrien adoptar-se per protegir aquestes esclaves modernes (esclaves, sí, has llegit bé): vincular els visats dels treballadors al sector i no a les empreses; elaborar un protocol de qualitat de l’acollida, crear una xarxa de mediadors socials, que l’Institut de la Dona supervisi les condicions dels allotjaments, que el Ministeri d’Ocupació hi intervingui. No és difícil

El 1955, com a resposta a la detenció de Rosa Parks per negar-se a cedir el seu seient a una persona blanca, la població afroamericana va boicotejar un servei d’autobusos. Aquesta acció va desencadenar el moviment dels drets civils i va acabar amb la segregació als EUA.

Deu anys després, els sindicats van llançar un boicot al raïm de Califòrnia. Milions de famílies van deixar de menjar raïm per solidaritzar-se amb l’explotació dels immigrants que treballaven a les vinyes. Són dos exemples històrics que els boicots funcionen.

Notícies relacionades

Les dones necessitem resistir JUNTES davant les injustícies i construir alternatives econòmiques i ètiques. Podem impulsar un canvi profund, podem ser el canvi que volem crear. I podem fer-ho amb petits gestos

Si ets feminista, deixa de menjar maduixes. De moment.