LA CLAU

'S'haurà de fer de nit', una melodia per a l'1-O

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp40390266 david caraben171002203503

zentauroepp40390266 david caraben171002203503

La intensitat del present perdurarà en la memòria de molts. Hi haurà un dia que ens preguntaran on érem la matinada d'aquell diumenge u d'octubre i durant les hores següents. O potser no. Les jornades frenètiques es devoren unes a altres. Els moderns ho anomenen saltar pantalles, exercici en què no hi ha possibilitat de tornar enrere.

La nostàlgia ajuda a poc, sostenen per aconsellar el gaudi del present immediat, per efímer. No hi ha temps per a digestions.

El guió no escrit entreveu un calendari agitat. S'intueixen escenaris incerts, s'anhela un diàleg que es dibuixa impossible. Qui aposta, corre el risc de perdre.

Mentrestant, són milions els que no oblidaran aquelles imatges de policies estovant gent que volia votar. Altres les oblidaran. Pitjor per a ells. 

La imatge de moltes dones plantant cara, dels avis gairebé centenaris arribant a les urnes, de famílies senceres organitzant la resistència pacífica, dones, amb relleus per cuidar a la canalla, la solidaritat en xarxa, no quedaran en l'oblit. Seria imperdonable. 

Que surti el sol

Que cadascú elegeixi la imatge que vulgui. Si els reunim surt un totxo digne del dissenyador badaloní Albert Isern (els seus llibres pesen quilo i mig). A l'enciclopèdia dels records de l'1-O s'hi podria posar com a melodia l''Ara i res', l'últim treball de Mishima.

¿Per què? Els concentrats a l'Escola Industrial diumenge a la matinada el recolzaran. El grup de David Carabén va rematar al pati de l'històric edifici del carrer d'Urgell una marató de miniconcerts pels col·les. Aquell instant hauria de recórrer les xarxes. Allà trobaran un bon himne per a aquestes jornades:

S’haurà de fer de nit. Faci-les seves, busquin el disc i escoltin Mishima: Ara que et trobes enmig de la merda / no em vinguis amb allò de “què hi foto aquí?” / Si vols que surti el sol / abans s’haurà de fer de nit / La felicitat es multiplica / per cinc després de patir / Si vols que surti el sol abans s’haurà de fer de nit / Cal que plogui abans / de veure l’arc de Sant Martí / Si vols que surti el sol /abans s’haurà de fer de nit .

Notícies relacionades

El cicle de la vida. Una altra vida.