EDITORIAL

El Madrid recupera el tron a la Lliga

L'equip blanc ha guanyat el torneig de la regularitat pels seus mèrits, però també per les ensopegades inesperades del Barça a la segona volta

1
jmexposito38542537 football soccer   malaga v real madrid   spanish liga santan170521222526

jmexposito38542537 football soccer malaga v real madrid spanish liga santan170521222526 / JUAN MEDINA

El doble miracle de Tenerife no es va produir a Màlaga i el Reial Madrid va conquistar el seu segon títol de Lliga en nou anys. L’anterior datava de la temporada 2011-12, quan Jose Mourinho ocupava la banqueta de l’equip blanc i Pep Guardiola tancava la seva etapa al FC Barcelona. No és estrany, per tant, l’alegria d’un equip que ha vist com el seu gran rival ha dominat la competició espanyola en l’última dècada. Fins al certificat ahir a La Rosaleda, el Barça havia guanyat sis de les últimes vuit Lligues. La tendència s’ha invertit aquest any tant pels mèrits del campió (i més en un torneig de la regularitat) com pels demèrits dels blaugranes. És inqüestionable que l’equip de Luis Enrique no ha sabut aprofitar els titubejos del seu rival amb una segona volta en què els blaugranes van patir ensopegades inesperades, amb dues derrotes als camps del Deportivo i del Màlaga, i un empat al del Betis. Va ser molt dolorós el 2-0 a Màlaga, quan el Madrid havia empatat davant l’Atlètic i els blaugranes van deixar escapar el liderat. El 2-3 en el clàssic va allargar el desenllaç de la Lliga fins a l’últim dia.

El balanç de l’últim any de Luis Enrique és el pitjor de la seva etapa a la banqueta. Els números ho diuen tot: triplet, doblet i ara l’única opció de guanyar la Copa. A falta de la final davant l’Alabès, dissabte que ve, el Barça encara una nova etapa amb la sensació que la plantilla necessita apuntalar-se per recuperar l’hegemonia.