EDITORIAL

Els nous controls als aeroports

Les aglomeracions i el caos viscut aquest diumenge al Prat reflecteix que la implantació de la nova norma de la UE contra el terrorisme no s'ha fet de manera correcta al nostre país

1
Es llegeix en minuts
icoy38246244 aeroport aeropuerto170430190238

icoy38246244 aeroport aeropuerto170430190238 / Robert Ramos

La lluita contra el terrorisme exigeix de tota la societat, no només dels governants i dels agents de l’ordre, un esforç considerable, cosa que la ciutadania està disposada a afrontar per intentar, en la mesura del possible, evitar greus atemptats. Des de la tragèdia de l’11-S a les Torres Bessones s’han accentuat, per exemple, les mesures de control en els viatges en avió. Però aquesta aplicació de normes estrictes s’ha de fer sense que suposi un contratemps més important de l’esperat per al viatger. Des del 7 d’abril, la UE ha anat un pas més enllà en el tema després d’aprovar que els ciutadans de l’espai Schengen hagin de mostrar el DNI o el passaport als agents de fronteres.

El que s’ha viscut aquest diumenge al Prat reflecteix que la implantació d’aquesta norma no s’ha fet de manera correcta al nostre país. Perquè les aglomeracions de passatgers i cues interminables a la zona de control de la Policia Nacional van portar al caos i al retard en alguns vols. Per això s’ha de lamentar una imprevisió per part de les autoritats aeroportuàries i del Ministeri de l’Interior. Aquest organisme, per cert, va anunciar el dia de l’aplicació d’aquesta normativa contra el gihadisme el reforç de personal als punts de més intensitat de pas. No ha donat resultat. Ja hi va haver problemes per Setmana Santa, agreujats ahir a l’habilitar només dues finestretes, com van denunciar a les xarxes socials els afectats, en el pont de l’1 de maig. La seguretat és important, però viatjar en avió no ha de ser un malson.